10. december 2018
Det er ofte ikke meget mere end et par sekunder, man er i vandet, når man vinterbader. Foto: Anders Ole Olsen.
gallery icon

Se billedserie

Det er ofte ikke meget mere end et par sekunder, man er i vandet, når man vinterbader. Foto: Anders Ole Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Vejret er perfekt til vinterbadning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Vejret er perfekt til vinterbadning
Vestegnen - 05. marts 2018 kl. 15:23
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Havnebassinet er frosset til, og chillfaktoren har fået frostvejret til at føles endnu koldere, end termometeret viser i løbet af sidste uge, hvor vinteren for alvor ramte Danmark, selvom kalenderen egentlig er skiftet til forår.

På trods af det troppede vinterbadere fra Ishøj Strandbadeforening Isbjørnen i weekenden op på havnen i Ishøj for at gå i vandet. Men det er ikke anderledes at gå i vandet, selvom havnen er frosset til en på en mildere vinterdag. Det siger formanden for Ishøj Strandbadeforening Isbjørnen Edvard H. Kejser.

»Jeg tænker ikke på det. Det er altid pivhamrende koldt. Selvom det har været rigtig koldt de seneste dage, så kan man slå det fra i sit hoved, at det er ekstra koldt. Hvis man først begynder at tænke på det, så tror jeg ikke, man kommer i. Vi siger altid: Det var dejlig koldt i dag,« siger Edvard H. Kejser.

Når det er rigtig vinter, som det har været den seneste tid, så giver det alligevel noget ekstra at gå i vandet.

»Der er også en visuel dimension i det, når man kan se isen på vandet og det særlige lys. Det er en anderledes oplevelse, og det giver noget særligt. Det er velvære, og det er dejligt. Jeg er opvokset ved vandet, og jeg får følelsen af, at det er her, jeg hører hjemme,« siger vinterbader-formanden.,

Han har vinterbadet de seneste seks-syv år, siden han gik på efterløn, og nu er han i vandet stort set hver dag.

»Vi gør de, fordi det giver en speciel følelse. Det er hamrende koldt, men det gør noget godt, når kroppen trækker sig sammen og kæmper for at overleve. Man får nogle energier, der varer længe, selvom man kun er i vandet i nogle få sekunder. Og så er det selvfølgelig også, fordi det giver noget kammeratligt samvær,« fortæller Edvard H. Kejser.

Ishøj Strandbadeforening Isbjørnen går i vandet fra en ombygget husbåd i havnen i Ishøj, der hedder »Havfruen«. I båden er der omklædningsrum med bruser, toilet og sauna samt et opholdsrum med tekøkken.

Foreningen har 200 medlemmer, men på grund af begrænsede fysiske rammer er der ikke plads til flere. Derfor er der venteliste for at blive medlem i foreningen, der har medlemmer fra store dele af Vestegnen. Udover Ishøj kommer medlemmerne blandt andet fra Greve, Hvidovre, Vallensbæk og Taastrup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk