13. december 2018
Marco Gersager og Jeannette Kvick var i Gjern Bakker flyvende i sæsonens sidste runde om årets Danmarksmesterskaber i Rally. Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com
gallery icon

Se billedserie

Marco Gersager og Jeannette Kvick var i Gjern Bakker flyvende i sæsonens sidste runde om årets Danmarksmesterskaber i Rally. Foto: MD/autoMOTIV - specialpress@gmail.com
Foto: Morten Dam/Specialpressen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Flyvende Vestegns-kører sikrede rallyguld og -bronze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Flyvende Vestegns-kører sikrede rallyguld og -bronze
Vestegnen - 07. november 2017 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rallykører Marco Gersager fra Rødovre og Jeannette Kvick er efter weekendens hektiske finalerunde, Rally Denmark 2017 i Kjellerup, nye danske rallymestre. Dels er de danske mestre i deres klassement for standardbiler med motorer over 1600 ccm - og dels i Opel Corsa OPC, ligesom de i det officielle Dansk Super Rally, udskrevet af Dansk Idræts Forbund, sluttede på en samlet tredjeplads og sikrede sig bronzemedaljerne.

arrow Læs også: Se den fede rallybil: Marco er født med benzin i blodet

»Vi fik opfyldt drømmen om at vinde mesterskabet i to klassementer og slutte i toppen af det overordnede DIF-mesterskab,« fastslår de to makkere, der blev støttet af en kvartet af gode servicefolk, der sørgede for at holde teamets rappe forhjulstrukne Opel Corsa OPC fit for fight fra start til mål.

Forud for finalerunden var Gersager og Kvick på andenpladsen i Dansk Super Rally efter den suverænt førende Ib Kragh fra Juelsminde i en tunet og langt kraftigere 4-hjulstrukket Citroën DS3, men i opgøret om sølv- og bronzemedaljerne var sjællænderne konfronteret med kvalificerede modstandere, nemlig Heino Mejer og Bo Mølgaard i en lynhurtig historisk baghjulstrukket Volvo 240 Turbo.

Kampen om de to sidste pladser på sejrspodiet endte pointmæssigt uafgjort. Begge sluttede samlet med 338 point, men efter reglerne er det så den med fleste klassesejre, som vinder, og der havde den jyske duo det forspring, der sikrede dem sølvmedaljerne.

Marco Gersager er selvstændig værkstedsindehaver og ved til fulde, hvad det betyder at have en bil i tip-top kondition, så han og de øvrige i teamet var 100 procent klar til den afsluttende indsats nordøst og syd for Viborg. Ganske som han og Jeannette Kvick mentalt var sat op til et benhårdt, men også taktisk slutopgør.

»Vi havde vundet Opel Corsa OPC Cup og behøvede blot at gennemføre med et fornuftigt resultat for også at sikre os mesterskabet i DM-Klasse 2, så det var i hovedsagen kampen om slutplaceringerne i DIF-mesterskabets, der stod åben. Vores mål var at slutte i Top-3, og det lykkedes,« fastslog Marco Gersager efter at være kørt over målrampen i Kjellerup.

Efter henved 450 kilometers rute og godt 170 kilometer hastighedsprøver fordelt på seks forskellige lokationer samt skiftende vejr og kørselsforhold kan de nykårede rallymestre Marco Gersager og Jeannette Kvick tage fat på vinterpausen og planlægningen af sæsonen 2018.

I DM Klasse 2-opgøret sluttede Gersager og Kvick med 246 point foran Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen, Holstebro/Sporup i Opel Corsa OPC med 182 point og Gert Marboe og Michael Gammelgaard, Tølløse/Gørding, med 141 point i Citroën DS3.

I DIF-mesterskabet Dansk Super Rally, sluttede den sjællandske duo som bronzevindere på tredjepladsen med 338 point efter Ib Kragh og Freddy Pedersen, Juelsminde/Bjerringbro med 376 point i Citroën DS3, og Heino Mejer og Bo Mølgaard, Horsens/Barrit med 338 point i Volvo 240 Turbo.

I Opel Corsa OPC Cup vandt Gersager og Kvick med 108 point foran fornævnte Jan Jacobsen og Kaj Mikkelsen med 68 point samt Michael Ted McBride og Martin Jørgensen, Rødovre/Ruds Vedby, med 39 point.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk