21. januar 2019
Elever fra Next sluttede tre ugers projektarbejde om at arrangere et event med et modeshow med temaet eventyr. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Elever fra Next sluttede tre ugers projektarbejde om at arrangere et event med et modeshow med temaet eventyr. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Eventyrligt modeshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Eventyrligt modeshow
Vestegnen - 18. december 2017 kl. 11:16
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klokkeblomst, Pocahontas, Askepot og Dracula var blandt inspirationskilderne, da elever fra udvalgte uddannelseslinjer på Next under temaet eventyr i sidste uge stod for kostumer, make up, hår, lyssætning, koreografi og musik i et modeshow på Next i Ishøj.

Det er elever fra uddannelseslinjerne Health & Business, Building & Construction samt Programming & Electronics på grundforløb 1, der med modeshowet afslutter et tværfagligt projekt af tre ugers varighed, hvor de i grupper har samarbejdet om at lave et fælles arrangement.

Formålet med projektet er, at eleverne lærer at udvikle et event og opnår forståelse for bæredygtighed, økologi og innovation. Målet er at give dem en forståelse for organisering og samarbejdsprocesser på tværs af forskellige faggrupper, der indgår i deres uddannelse. Det er eksempelvis eventkoordinator, frisør, kosmetiker, fitnessinstruktør, smed og elektriker.

En af de elever, der bidrog til eventet og projektarbejdet er 17-årige Kathrine Filtenborg, der bor i Albertslund, og ligesom sine medstuderende har gået på grundforløb 1 siden august.

Kathrine går på Health & Business-linjen og vil uddanne sig til fitnessinstruktør. Men i projektet på Next har hun stået for hår, styling og rekvisitter i en gruppe på fem personer, der har haft filmen Nightmare Before Christmas samt Dracula som tema. Rekvisitterne har derfor bestået af blandt andet græskar og gravsten.

»Det har været tre rigtig spændende og udfordrende uger, fordi vi har lært noget andet, end vi gør i de almindelige undervisningsfag, samtidig med at der har været et tidspres. Det har været mere praktisk end det, vi lærer til dagligt,« fortæller Kathrine Filtenborg.

»Det har været sjovt at se udviklingen fra vi startede, hvor det mest af alt var ét stort rod, hvor det var svært at se, hvad det skulle ende med, og frem til nu, hvor det er et samlet hele,« siger hun med henvisning til at være en del af en ret stor helhed.

Blandt det, hun selv tager med sig videre, er samarbejdsevner og at man lærer sine studiekammerater at kende på en ny måde i en anden sammenhæng end i et klasselokale.

Under selve modeshowet går nogle af elever selv catwalk, mens andre er backstage og sørger for, at alt ser korrekt ud. Her hører Kathrine Filtenborg til den sidste del, idet hun står for blandt andet hårsætningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk