14. december 2017
Ishøjs folkeskoler afsluttede i weekenden projektet »Flere Lille og Store Nørder i Ishøj«. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Ishøjs folkeskoler afsluttede i weekenden projektet »Flere Lille og Store Nørder i Ishøj«. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Det er sejt at være nørd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Det er sejt at være nørd
Vestegnen - 09. oktober 2017 kl. 11:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gildbroskolens store sal var lørdag eftermiddag midtpunkt for en fejring af alle de talentfulde elever i Ishøj, der de sidste tre år har fået styrket deres læring, interesse og nysgerrighed for matematik og naturfagene.

Det er sket i projekt »Flere Lille og Store Nørder i Ishøj«, der er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, og som kommunens fem folkeskoler og specialskole har deltaget i.

De små og store nørder var nemme at genkende på dagen med de orange badges, de havde på, mens de udfordrede de fremmødte i små værksteder. Her viste de, sammen med eksperter i matematik og naturfag, højdepunkter fra skolernes arbejde de sidste tre år. I værkstederne kunne forældre, elever, lærere, byrådsmedlemmer og samarbejdspartnere i projektet for eksempel køre om kap med robotter, se en 3D-printer i aktion, tale med talenter, der har været på Talent Camps hos Science Talenter i Sorø, opleve et kemishow med de små nørder og gætte og bygge formler med sugerør.

Der var også besøg af astrofysiker Anja C. Andersen, som fortalte om universet og stjernerne.

I sin åbningstale sendte Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp en stor tak til alle involverede og særligt lærerne.

»I har knoklet og lagt jeres lærersjæl i projektet, og I har udviklet både jer selv, jeres fag og jeres elever undervejs. I har givet projektet liv og skabt resultater. I har god grund til at være stolte af jer selv. Jeg er stolt af jer og det, vi som skolevæsen i Ishøj formår at skabe sammen,« sagde Ishøjs borgmester.

Også formanden for skolebestyrelsen på Vejlebroskolen takkede lærerne for det store arbejde, de gør hver dag, hvilket flere i forsamlingen blev tydeligt rørt over. Herefter blev der som afslutning på arrangementet sendt balloner til vejrs, hvor der var skrevet en tak fra forældrene til medarbejderne på Ishøjs skoler.

Projektet har allerede vist gode resultater. I de nationale tests i matematik fra 3. klasse til 6. klasse har elevernes udvikling generelt været bedre end landsgennemsnittet.

Både elever og lærere har fortalt om deres oplevelse af projektet, og her viser elevernes svar tegn på, at det er blevet mere sejt at være nørd i Ishøj, og samtidig udtrykker lærerne generelt et stort ønske om at fortsætte arbejdet efter projektets afslutning.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk