21. september 2019
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se anmelderrost dokumentar om 1. verdenskrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se anmelderrost dokumentar om 1. verdenskrig
Vestegnen - 10. april 2019 kl. 09:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I samarbejde med Den Britiske Ambassade vises filmen »They Shall Not Grow Old« på Mosede Fort den 10. april kl. 19-21. Filmen er et ambitiøst og imponerende projekt af instruktøren Peter Jackson, der er bedst kendt for trilogierne Ringenes Herre og Hobbitten.

Det er gratis at erhverve billetter til denne særforestilling, men der er kun et begrænset antal pladser.

Det er ikke så ofte at en dokumentarfilm finder vej til biografernes lærred, men i februar i år kunne man for en kort periode opleve filmen »They Shall Not Grow Old« på adskillige danske biograflærreder, og både anmeldere og biografpublikum roste filmen til skyerne. Hvis man ikke nåede at se filmen i februar, så har man nu endnu en chance for at opleve det tekniske mesterværk fra Peter Jacksons hånd.

»They Shall Not Grow Old« er sat sammen af mere end 100 timers sort/hvid-filmoptagelser fra 1. Verdenskrig, som er blevet restaureret og farvelagt med moderne teknologi, så de fremstår nye. Lydsporet er restaurerede interviews med britiske veteraner, som fortæller om deres oplevelser især i skyttegravene på Vestfronten.

Filmen varer 1 time og 39 minutter og indledes med et par ord af museumsinspektør Kristian Bruhn.

Filmen vises med engelske undertekster. Der er fri entré til arrangementet og museet byder på sodavand.

Da der er et begrænset antal pladser, er det nødvendigt at reservere billetter på forhånd på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 2031 1914. Arrangementet foregår onsdag den 10. april fra kl. 19 - 21 i infirmeriet på Mosede Fort.