5. juni 2020
Flere og flere på Vestegnen rammes af støj fra motorvejene. Foto: Kenn Thomsen
Flere og flere på Vestegnen rammes af støj fra motorvejene. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sammen mod trafikstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen mod trafikstøj
Vestegnen - 29. marts 2016 kl. 13:30
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgergruppen »Nej til Trafikstøj« i Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve tilbyder en platform til indsatsen mod trafikstøj, og information til grundejerforeninger.

arrow Læs også: Trafikstøj på dagsordenen

Titusindvis af beboere i Regionalavisen Vestegnens område er stærkt plaget af trafikstøj - først og fremmest fra de motorveje, der skærer gennem Vestegnen og hvor trafikken hele tiden stiger.

Borgergruppen »Nej til Trafikstøj« - der dækker Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj og Greve - har længe arbejdet med at synliggøre de gener, som trafikstøjen giver mange steder. Og som er årsag til dårlig trivsel for støjplagede beboere, til risiko for sygdom og for tidlige dødsfald. Det er dokumenteret, at trafikstøj er direkte sundhedsskadelig.

I denne tid er der møder i de lokale grundejerforeninger, og »Nej til Trafikstøj« tilbyder i denne forbindelse at komme ud og fortælle om indsatsen mod trafikstøj og om konsekvenserne, når man bor i et område med meget trafikstøj.

Hvis man gerne vil have besøg af en repræsentant fra »Nej til Trafikstøj«, så er det bare at sende en mail til post@trafikstoej.dk

Foruden at give information om trafikstøjen, så er målet naturligvis også at få så mange som muligt aktiveret i indsatsen mod trafikstøj - og dermed presse politikerne både lokalt og i Folketinget til handling.

Der er netop nu meget fokus på trafikstøj. Blandt andet i Folketinget, hvor politikerne lige nu overvejer en ny støjpulje. Hvor stor den bliver, er der endnu ikke taget stilling til. Sikkert er det dog, at projekter som kan dæmpe støj på Vestegnen, vil skulle »kæmpe« med andre projekter i hele landet. Så det handler i høj grad om, at der er lokal fokus, og at Vestegnens særlige problemer med trafikstøj bliver gjort synlige.

Borgergruppen »Nej til Trafikstøj« har tidligere beregnet, at næsten 20.000 boliger alene i kommunerne Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve er belastet af støj over grænseværdien på 58 db. Det største antal boliger findes i Hvidovre.

Det er særligt Køge Bugt motorvejen og Holbækmotorvejen, der er de store støjkilder.

Trafikstøjen bliver ikke mindre, viser beregningerne. Det skyldes blandt andet, at motorvejstrafikken er stigende. Og om få år skal beboerne også lægge øre til den nye jernbane, der lige nu anlægges gennem Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Greve og Solrød.

Vil man vide mere om trafikstøj og borgergruppen »Nej til Trafikstøj« så er det bare at klikke ind på www.trafikstoej.dk

arrow Lyttede til støjplagede beboere
14. april 2016 kl. 06:36 Opdateret: kl. 14:32
arrow Folkebevægelse mod trafikstøj
10. april 2016 kl. 09:01 Opdateret: kl. 14:22
arrow Gør klar til ny pulje mod trafikstøj
11. februar 2016 kl. 10:31 Opdateret: kl. 12:35
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?