21. maj 2019
En samlet indsats hjælper udsatte familier i Rødovre.
En samlet indsats hjælper udsatte familier i Rødovre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samlet indsats giver familier bedre fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlet indsats giver familier bedre fremtid
Vestegnen - 12. juni 2018 kl. 13:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rødovre Kommunes projekt »Sammen om Familien« hjælper udsatte familier til en bedre fremtid.

Det viser en ny evaluering fra Oxford Research, der har undersøgt familiernes udbytte af indsatsen baseret på interviews med familierne selv og teamets medarbejdere i projektet.

»Sammen om Familien« er en samlet indsats, som fokuserer på hele familien ved at forbedre børnenes trivsel, sideløbende med at mor og far støttes til at komme i arbejde eller uddannelse.

»I projektet har familierne én indgang til kommunen. Sagsbehandlerne har lidt bedre tid end ellers til at sætte sig ind i familiens livssituation, og det gør, at de får indblik i de egentlige udfordringer i den enkelte familie. På den måde får familierne en samlet, målrettet indsats. Det giver dem ro og overblik samt håb for fremtiden,« siger Britt Jensen, formand for social- og sundhedsudvalget i Rødovre Kommune.

»Sammen om Familien« er et tilbud for familier, som modtager hjælp og støtte fra både jobcentret og børne- og familieafdelingen. Typisk en familie hvor forældrene får kontanthjælp, og børnene har et handicap eller andre særlige behov. Familierne har ofte behov for en plan, der tager udgangspunkt i familiens situation og udfordringer, og den får de gennem projektet.

»Vi kan se, at det betaler sig at arbejde med hele familiens udfordringer. Gennem den målrettede indsats kommer forældrene tættere på beskæftigelse og bliver selvforsørgende. Faktisk er mange af dem nu i arbejde eller i gang med en uddannelse. Det er vigtigt for børnene at opleve, at deres forældre går på arbejde og har en hverdag som mange andre,« siger Annie Arnoldsen Petersen, formand for beskæftigelsesudvalget i Rødovre Kommune.

Projekt »Sammen om Familien« startede i 2016, og der er aktuelt 34 familier tilknyttet, heraf cirka 40 voksne og 60 børn. Det er et frivilligt tilbud, som er koordineret mellem jobcentret og børne- og familieafdelingen i Rødovre Kommune. Der er løbende optag og tilbuddet fortsætter fremadrettet.