6. august 2020
I 2022 begynder byggeriet af et nyt miljøvenligt ældrecenter i Vesterled i Brøndby. Her ses en illustration af parkområdet i det kommende ældrecenter. Illustration: Brøndby Kommune
gallery icon

Se billedserie

I 2022 begynder byggeriet af et nyt miljøvenligt ældrecenter i Vesterled i Brøndby. Her ses en illustration af parkområdet i det kommende ældrecenter. Illustration: Brøndby Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skal ældrecenter se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skal ældrecenter se ud
Vestegnen - 02. juli 2020 kl. 12:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er de første visualiseringer klar, der viser hvordan det nye ældrecenter i Vesterled i Brøndby Kommune kommer til at se ud.

Ældrecenteret skal være bæredygtigt og klimavenligt. Det skal opføres som små bofællesskaber, og det lave byggeri skal sikre, at det nye ældrecenter passer ind i omgivelserne tæt på et parcelhuskvarter.

Skal passe til omgivelserne

Brøndby Kommunes nye ældrecenter skal opføres i bydelen Vesterled. Med en placering ved et villakvarter skal der ikke alene skabes et trygt hjem for beboerne, et praktisk og inspirerende arbejdsmiljø for medarbejdere og et rart sted at komme for pårørende.

Byggeriet bliver udformet med størst muligt hensyn til det nærtliggende parcelhuskvarter og det er planen også at bygge bro mellem plejeboliger, naboer og den lokale daginstitution.

- Vores nye ældrecenter skal både levere velfærd på et højt niveau og bidrage til en positiv og bæredygtig udvikling af Brøndby. Samtidig ligger det os meget på sinde, at byggeriet udformes i tæt dialog med de mange interessenter. Senest har vi afholdt en workshop om de grønne arealer ved ældrecentret, så de både inviterer til fællesskab med naboer, og samtidig skaber tryghed for de ældre borgere, fortæller Per Jensen, der er formand for social- og sundhedsudvalget i Brøndby Kommune.

Han fortsætter:

- Når der nu ligger en daginstitution i området, så er det oplagt at placere et legeområde ved ældrecenteret, så de ældre kan blive en del af et livligt nærmiljø, selvom de måske ikke længere er så mobile, siger han.

Brøndbys nye ældrecenter skal efter planen være klart til indflytning i 2024.

Indflytningsklart i 2024

Byggeriet udføres som mindre bofællesskaber for at undgå institutionspræg og samtidig opføres ældrecenteret som et lavt og smalt byggeri, der skal sikre, at det passer bedre ind i omgivelserne tæt på et parcelhuskvarter.

Selvom byggeriet først forventes at gå i gang ultimo 2022, er det foreløbig blevet til mere end 10 workshops og interessentmøder, hvor de mange forskellige aktører på skift har givet deres bidrag til det nye ældrecenter og omgivelserne.

Det nye ældrecenter vil bestå af 152 boliger, fordelt på plejeboliger og midlertidige pladser til bl.a. rehabilitering, men skal også huse andre sundhedsfremmende og forebyggende funktioner.

Selve byggeriet forventes at gå i gang ultimo 2022 og være indflytningsklart i 2024.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?