20. januar 2019
Det er meget tørt i naturen, og derfor er der afbrændingsforbud i alle kommuner i Søndagsavisen Vestegnens område. Her er det Østsjællands Beredskab i Taastrup, der er rykket ud til en græsbrand i Vallensbæk. Foto: www.brand-ishøje.dk
Det er meget tørt i naturen, og derfor er der afbrændingsforbud i alle kommuner i Søndagsavisen Vestegnens område. Her er det Østsjællands Beredskab i Taastrup, der er rykket ud til en græsbrand i Vallensbæk. Foto: www.brand-ishøje.dk
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan er grill-reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan er grill-reglerne
Vestegnen - 06. august 2018 kl. 16:57
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om der har været afbrændingsforbud i længere tid, så er mange fortsat usikre på, om der må tændes op i grillen. Både politi og beredskaber får en hel del henvendelser fra borgere, der lige vil sikre sig, at de ikke overtræder reglerne - hvilket kan koste en bøde på 5.000 kroner. Opstår der en brand, kan det medføre en større bøde stige og erstatningskrav.

Hovedstadens Beredskab - der dækker blandt andet Hvidovre, Rødovre, Brøndby, Glostrup og Albertslund - oplyser, at afbrændingsforbuddet omfatter al brug af åben ild og afbrænding. Eneste undtagelse fra forbuddet er brug af egnet grill på ubrændbart underlag i egen have eller på altan.

Forbuddet er gældende indtil Hovedstadens Beredskab vurderer, at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen. Det vil typisk være, når der er faldet en tilstrækkelig mængde nedbør.

Som nævnt er det tilladt at grille i sin egen have, hvis grillen står på et fast ubrændbart underlag. Man må også grille på sin altan, hvis det ellers er tilladt i ejendommens ordensregler. Og det er langt fra alle steder, at der må grilles på altanen eller på en terrasse i stueetagen, så det gælder om at spørge i boligforeningen først.

Al grillning på offentlige arealer, i parker og lignende steder er ikke tilladt. Heller ikke, selv om der er indrettet en bål- eller grillplads. Og så siger det sig selv, at brug af ukrudtsbrændere også er forbudt.

Der er lignende regler i de kommuner, som Østsjællands Beredskab omfatter. Det er blandt andet Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk, Greve og Solrød.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk