26. juni 2019
Der står to stærekasser på Roskildevej i Albertslund. Og nej, denne politibil kørte ikke for hurtigt.
Der står to stærekasser på Roskildevej i Albertslund. Og nej, denne politibil kørte ikke for hurtigt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange kørte for hurtigt forbi stærekasserne i Albertslund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange kørte for hurtigt forbi stærekasserne i Albertslund
Vestegnen - 04. februar 2019 kl. 16:28
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Godt en halv million køretøjer er kørt forbi de to stærekasser på Roskildevej i Albertslund. Kun meget få kørte for stærkt.

Målt i forhold til antallet af køretøjer, så er det et relativ beskedent antal, der er blevet blitzet af den permanente fartkontrol på Roskildevej i Albertslund.

Roskildevej i Albertslund er et af de 11 steder rundt om i landet, der er blevet forsynet med stærekasser. Der er opsat to stærekasser - en i hver retning. Stærekasserne måler hastigheder døgnet rundt - og bilisterne bliver med skilte advaret mod fartkontrollen.

Søndagsavisen Vestegnen har fået aktindsigt i antallet af sager for perioden fra 2. november 2018 til 14. januar 2019. Politiets tal viser, at der ikke er registreret sager overhovedet i 2019.

I perioden fra 2. november til 31. december 2018 passerede godt 514.000 køretøjer forbi de to stærekasser på Roskildevej i Albertslund. Det resulterede i 1.397 målinger af for høj hastighed, og af disse målinger er de 1.301 blevet til egentlige sager. Det svarer til cirka 0,27 procent.

Stærekasserne står på en strækning, hvor den højest tilladte hastighed er 70 kilometer i timen.

Det er Vejdirektoratet, der har udvalgt de 11 steder med stærekasser. Det er sket ud fra blandt andet ulykkestal, hastighedsmålinger, trafikmængde og praktiske forhold på stedet. Udvælgelsen er sket i samarbejde med politi og kommune, blandt andet for at få den optimale effekt på trafiksikkerheden.

Vejdirektoratet har altså peget på, at Roskildevej i Albertslund er en vejstrækning, hvor der er behov for fartkontrol.

Stærekasserne på Roskildevej i Albertslund er en del af det landsdækkende pilotprojekt med stærekasser, og det er meningen, at den permanente fartkontrol skal vurderes, når den har været i funktion i et år, med henblik på om det skal fortsætte.