21. september 2019
Det var blandt andet parkeringen ved Åmarken Station, der fik Hvidovre Kommune til at indføre parkeringskontrol.
gallery icon

Se billedserie

Det var blandt andet parkeringen ved Åmarken Station, der fik Hvidovre Kommune til at indføre parkeringskontrol.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange har fået en p-afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange har fået en p-afgift
Vestegnen - 25. marts 2019 kl. 15:05
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Hvidovre er der udskrevet p-afgifter for godt 130.000 kroner i de første fire uger efter kommunen gik i gang med parkeringskontrol.

Området ved Åmarken Station i Hvidovre er topscorer, når det handler om at udskrive parkeringsafgifter i Hvidovre Kommune.

Det fremgår af en opgørelse over de første fire uger med den kommunale parkeringskontrol.

Mens flere kommuner på Vestegnen lige nu »pønser« på at oprette p-kontrol, så har Hvidovre Kommune været i gang siden 18. februar. En opgørelse over de første fire uger - til og med 15. marts - viser, at der er udskrevet i alt 255 parkeringsafgifter til godt 130.000 kroner.

P-kontrol flere steder

Glostrup Kommune var den første på Vestegnen, der for nogle år siden indførte p-kontrol. Det skete for at få ryddet op i ulovlige parkeringer særligt i det centrale Glostrup.

Siden har flere kommuner overvejet eller vedtaget at indføre parkeringskontrol - simpelthen fordi kommunerne modtager et stigende antal klager over uhensigtsmæssige og tåbelige parkeringer. Samtidig har Vestegnens Politi for travlt med andre opgaver, til for alvor at sætte ind over for bilister, der blæser på p-reglerne.

Ikke en guldgrube

Nu er Hvidovre Kommune altså gået i gang med sin egen parkeringskontrol. Og der er nok at gøre, viser tallene fra de første fire uger.

Hvis samme niveau holder løbende, så vil budgettet for p-kontrollen også holde. Her er der nemlig anslået en indtægt på godt 1,5 millioner kroner på årsbasis.

Det er dog ikke sådan, at pengene ryger direkte til kommunen. Hvidovre Kommune får kun lov til at beholde cirka 30 procent af indtægten - resten går til staten. Ud af de 30 procent skal kommunen så betale udgifterne til p-kontrollen, så parkeringskontrollen ventes absolut ikke at blive en guldgrube for Hvidovre Kommune. Det har heller ikke været meningen.

Det er især i området ved Åmarken Station/Åmarksvej, der har været gang i parkeringsafgifterne, som hver er på 510 kroner. Her er der udskrevet i alt 81 parkeringsafgifter i løbet af de fire uger. Andre højdespringere er Hvidovrevej med 49, Egevolden med 37 og Gammel Køge Landevej med 29 p-afgifter.

At der er brug for parkeringskontrol kan blandt andet ses i antallet af henvendelser om parkering. I de fire uger har kommunen modtaget 31 skriftlige henvendelser fra borgere eller grundejerforeninger med oplysning om veje eller biler, som holder ulovligt parkeret. Henvendelserne er blandt andet tilgået parkeringsvagten, som medtager dem i sin planlægning af ruterne.

Kommunen modtager hver dag telefoniske henvendelser om parkering. Normalt sker det i god ro og orden - også i forbindelse med klager - men kommunen oplyser, at man i løbet af de første fire uger har modtaget fem opkald fra ophidsede borgere, som havde modtaget en afgift.

Disse forseelser topper

Nogle forseelser går igen i kommunens opgørelse over parkeringsafgifter.

Parkering uden for afmærkning, manglende overholdelse af tidsbegrænset parkering, ulovlig parkering på cykelsti, gangsti og fortov, samt parkering på en reserveret p-plads afmærket ved tavle, er de forseelser, som ligger i toppen på listen.