23. oktober 2019
En 21-årig mand er dømt for to røveriforsøg i Rødovre og for 25 butikstyverier rundt om på Vestegnen.
En 21-årig mand er dømt for to røveriforsøg i Rødovre og for 25 butikstyverier rundt om på Vestegnen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så gik den ikke mere: Dømt for 25 butikstyverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så gik den ikke mere: Dømt for 25 butikstyverier
Opdateret 09. juni 2019 kl. 07:35
Vestegnen - 09. juni 2019 kl. 06:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et butikstyveri er normalt ikke noget, der udløser varetægtsfængsling. Det kan det til gengæld gøre, når det ene butikstyveri afløser det andet, så siden august sidste år har en 21-årig mand fra Vestegnen siddet varetægtsfængslet.

Forleden blev han i Retten i Glostrup dømt for to røveriforsøg mod tankstationer i Rødovre og for 25 butikstyverier til en samlet værdi af 38.500 kroner fra butikker og stormagasiner i Glostrup, Rødovre, Brøndby, Ishøj og København.

Butikstyverierne fandt sted over en periode i 2018. Den 21-årige mand stjal først og fremmest bluetooth-højtalere og mærkevareundertøj - og han blev altså ofte taget for butikstyverierne. Da han i august 2018 blev taget for endnu et butikstyveri, satte anklagemyndigheden hælen ned og samlede samtlige sager mod den 21-årige. Han blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, og det har han været lige siden.

Forleden blev sagen så afgjort af Retten i Glostrup. Den 21-årige mand var anklaget for to røveriforsøg og 27 butikstyverier. Han erkendte alt, bortset fra to butikstyverier, som han heller ikke blev dømt for.

Straffen lød på ét år og tre måneders fængsel, hvor de tre måneder blev gjort betinget. De kan altså blive udløst, hvis han begår ny kriminalitet.

Den 21-årige mand modtog dommen, og retten valgte at løslade ham efter dommen.