30. maj 2020
Morten Bødskov (S) og Mikkel Dencker (DF) har indkaldt transportministeren til et nyt samråd.
Morten Bødskov (S) og Mikkel Dencker (DF) har indkaldt transportministeren til et nyt samråd.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-tog på Vestegnen: Hiver ministeren i nyt samråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-tog på Vestegnen: Hiver ministeren i nyt samråd
Vestegnen - 31. januar 2019 kl. 08:27
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da transportminister Ole Birk Olsen (LA) den 19. december var i samråd i Folketingets transportudvalg, blev han præsenteret for en udtalelse fra et flertal i Folketinget, som ønskede at få sat en stopper for de forringelser af S-togene på Vestegnen, som blev gennemført i begyndelsen af i år.

arrow Læs også: S-togs forringelser: Minister tvivler på flertal

Transportministeren lovede under samrådet at orientere DSB, og at sende DSBs svar til transportudvalget. Siden er der ikke sket noget, og nu har folketingsmedlemmerne Morten Bødskov (S) og Mikkel Dencker (DF) - der begge er valgt på Vestegnen - mistet tålmodigheden. De har - igen - indkaldt transportministeren i et nyt samråd.

- Jeg forstår ikke, at det kan være så svært for ministeren. Han er i mindretal, og skal selvfølgelig rette ind efter flertallets ønske om at ændre forringelserne. Vi har nu ventet på svar i mere end én måned. Nu vil vi have besked. Derfor indkalder vi ministeren i endnu et samråd, siger Morten Bødskov.

- Ministeren må følge flertallet i Folketinget. På sidste samråd var der massiv kritik af ministeren og DSBs forringelser af S-togstrafikken til Vestegnen. Så svært kan det ikke være forstå. Vi forventer en hurtig afklaring, siger Mikkel Dencker.

De to politikere er begge valgt på Vestegnen, og har på tværs af politiske skel fundet sammen i kampen mod S-togsforringelserne og siger;

- Vi er utrolig glade for, at et flertal i Folketinget bakker os op i kampen mod DSBs og transportministerens forringelser af S-togstrafikken på Vestegnen, og at et flertal opfordrer DSB til at ændre forringelserne af S-togstrafikken på Vestegnen.

- Forringelserne er helt urimelige. Ministerens egne tal viser soleklart, at der er passagerfremgang på samtlige af de S-togsstationer, som DSB og transportministeren fjerner S-togsstop fra. Vestegnen oplever stor vækst. Store boligområder skyder op omkring stationerne i Friheden, Hvidovre, Rødovre og Brøndbyøster. Mange familier flytter til Vestegnen. I de kommende år kommer tusindvis af nye indbyggere til. Erhvervsområder udvikles og Hvidovre Hospital udbygges nu til et såkaldt supersygehus med en stor stigning i daglig besøgende, siger Morten Bødskov og Mikkel Dencker.

Det hele handler om, at Linje E ikke længere standser ved Friheden Station og at Linje Bx ikke længere standser mellem Glostrup og Danshøj.

Det er et flertal i Folketinget, bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Alternativet, Enhedslisten, Radikale og SF, der ønsker at få disse forringelser rullet tilbage.

Torsdag 31. januar har tre Vestegns-borgmestre fået foretræde i Folketingets transportudvalg for at tale imod S-togs forringelserne. Det er Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S), Brøndbys borgmester Kent Magelund (S) og Rødovres borgmester Erik Nielsen (S).

arrow Strid om S-togs forringelser: DSB inviterer til møde
17. februar 2019 kl. 11:53 Opdateret: kl. 11:53
arrow DSB om S-togs forringelser: Samlet set den bedste løsning
02. februar 2019 kl. 09:47 Opdateret: kl. 09:50
arrow Tre borgmestre i Folketinget
30. januar 2019 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:50
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?