17. juli 2019
Direktør Jesper Andreasen: - Familien har ikke en afløser til direktørposten.
gallery icon

Se billedserie

Direktør Jesper Andreasen: - Familien har ikke en afløser til direktørposten.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rødovre Centrum sættes til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødovre Centrum sættes til salg
Opdateret 30. august 2018 kl. 08:27
Vestegnen - 30. august 2018 kl. 08:20
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Familien bag Rødovre Centrum har besluttet at afsøge mulighederne for at sælge Danmarks største og mest populære shoppingcenter. Det bliver i givet fald Danmarks største enkelte ejendomshandel nogensinde.

arrow Læs også: Afblæser salget af Rødovre Centrum

Gennem mere end 50 år har Rødovre Centrum været ejet og drevet af familierne Knudsen og Andreasen.

Centerets direktør Jesper Andreasen, som i 1991 overtog ledelsen efter sin mor, har nået en alder, som gør det naturligt for ejerne at vurdere planerne for fremtiden. Beslutningen om at afhænde Rødovre Centrum er truffet som konklusion på disse overvejelser om et generationsskifte.

- Efter 27 spændende år i spidsen for et shoppingcenter, som kunderne flere gange har kåret som Danmarks bedste, er det snart tid til nye kræfter, som kan sikre fortsat udvikling og fremgang i Rødovre Centrum. Da familien ikke denne gang har en afløser til at påtage sig direktørposten, er vi blevet enige om at undersøge mulighederne for at afhænde centret til den rette, eksterne køber, siger Jesper Andreasen.

Erhvervsmæglerfirmaet Colliers har fået opgaven med at finde den fremtidige ejer af det 115.000 kvadratmeter store shopping-, fritids-, og forlystelsescenter, som i år ventes at blive besøgt af flere end ni millioner kunder samt skabe en omsætning på 2,3 milliarder kroner i de 160 butikker.

Der er ikke meldt en pris ud, men det ligger fast, at det bliver en handel i milliardklassen. Rødovre Centrum har selv sat værdien af centret til 3,2 milliarder kroner, men orisen kan sagtens blive betydeligt højere.

Da salgssonderingerne netop er indledt, vil der gå nogen tid, før processen leder frem til et endeligt salg. Når familien alligevel har valgt at orientere om intentionerne allerede nu, skyldes det ønsket om at undgå rygter og misforståelser, når markedet og medier uundgåeligt erfarer, at Danmarks potentielt største ejendomshandel kan være på vej.

- Vi har et stort ønske om selv at give vores ansatte, lejere, kunder, leverandører og mange øvrige interessenter ordentlig besked om planerne. Alle bliver orienteret i dag, hvorefter vi vil informere yderligere, når der er konkret nyt at fortælle, siger Jesper Andreasen.

Rødovre Centrum åbnede i 1966 som Danmarks første, større indendørs shoppingcenter og har lige siden dannet forbillede for kommende generationer af storcentre. Centeret er i de senere år blevet gennemgribende renoveret og udvidet og har modtaget talrige priser og kåringer, blandt andet som »Årtiernes bedste shoppingcenter«.

Rødovre Centrum er blevet udvidet flere gange, også inden for de senere år.

- Inden for vores verden betyder størrelsen noget, idet et godt sammensat og bredt butiksmix i kombination med en masse andre hverdagsfunktioner og serviceudbud, er en af nøglerne til succes, sagde direktør Jesper Andreasen i forbindelse med den seneste udvidelse.

Rødovre Centrum er tilbygget i 1975, 1989, 1999, 2000, med en større udbygning og renovering i 2004-08 og i 2012-13.

Efter den seneste udvidelse, der er fuldt gennemført her i sommeren 2018, rummer centret cirka 160 butikker, og der er cirka 3.250 parkeringspladser.

Rødovre Centrum rummer både butikker, kontorer, klinikker, biograf og mange andre oplevelsesmuligheder og servicefunktioner.