21. oktober 2019
Der var stor interesse for jobmessen hos Dekra i Brøndby.
Der var stor interesse for jobmessen hos Dekra i Brøndby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rift om de gode chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rift om de gode chauffører
Vestegnen - 23. april 2019 kl. 14:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kort før påske afholdt uddannelsesvirksomheden Dekra jobmesser i hele Danmark - blandt andet på afdelingen i Brøndby, der ligger på Kirkebjerg Allé 90. Dekra er Danmarks største udbyder af transportuddannelser.

Jobmesserne skulle matche virksomheder og ledige, der enten allerede var chauffører eller gerne ville være det. Da der er stor mangel på chauffører, stod flere vognmænd og virksomheder klar på deres stand på jobmessen, fordi de manglede arbejdskraft.

I Brøndby stod blandt andet Heidi Grønneskov og repræsenterede Stavnskær Fragt. Hun var på charmeoffensiv for at finde nye chauffører.

- Det er svært at få de folk, som man gerne vil have. Der er rift om de gode chauffører, sagde Heidi Grønneskov inden jobmessen begyndte.

Efter den to timer lange jobmesse var hun særdeles tilfreds, især i kølvandet på de sidste par måneder hvor det har været vanskeligt at rekruttere chauffører.

- Vi har ansat to chauffører og skal have et par lærlinge til samtale, som vi håber på at kunne ansætte, lød det optimistisk fra Heidi Grønneskov efter jobmessen.

Der var ingen virksomheder, der gik tomhændet hjem fra jobmessen. Greve-virksomheden HB Care, der er Danmarks førende inden for specialkørsel, var at finde på jobmessen i Brøndby. Fra jobmessen i Brøndby fik de seks spændende kandidater, som de nu løbende vil holde samtaler med.

Gert Ottesen, der er udviklingschef for HB Care, understreger at de ikke kun kommer på messen på grund af de mulige kandidater, men i lige så høj grad for at være synlige i branchen. Han var selv på jobmessen i Brøndby, som med hans egne ord var helt fantastisk og godt arrangeret.

I Brøndby havde 25-årige Josefine Ravnsbæk taget sin mor Anette Nielsen under armen til jobmessen. Josefine havde netop afsluttet busuddannelsen hos Dekra og var på udkig efter et job blandt de 26 virksomheder. Og det var ikke helt tilfældigt, at Josefines mor var med. Hun har nemlig selv arbejdet som buschauffør i 18 år og kører lige nu med turister. Josefine vil gerne gå i sin mors fodspor og håber på, at de en dag kan køre bus sammen.

Med sig hjem fra jobmessen i Brøndby fik Josefine en aftale om en jobsamtale hos Ditobus, der efterfølgende har resulteret i et job.

Generelt blev der skabt gode kontakter mellem ledige og arbejdsgivere. Dekra er en af de eneste uddannelsesinstitutioner inden for transport, der afholder denne form for jobmesse. Derfor faldt jobmesserne på et tørt sted, da virksomheder og vognmænd skriger på arbejdskraft på grund af den store chaufførmangel.