15. juni 2021
Der bliver stjålet færre cykler på landsplan, men nogle steder på Vestegnen er der sket en stigning i cykeltyverierne. Foto: Kenn Thomsen
Der bliver stjålet færre cykler på landsplan, men nogle steder på Vestegnen er der sket en stigning i cykeltyverierne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekord få cykler blev meldt stjålet: Vestegnen ikke helt med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekord få cykler blev meldt stjålet: Vestegnen ikke helt med
Vestegnen - 11. juni 2021 kl. 18:14

Selvom antallet af stjålne cykler er faldet meget på landsplan, er der stadig en del cykeltyverier, Især i omegnen, som Vestegnen er en del af. Blandt andet i Rødovre, Hvidovre og Brøndby er der i 2020 anmeldt flere cykeltyverier end i 2019.

Danmarks Statistik har netop trukket tal ud fra hele landet for perioden 1995-2020 og her kan man se, at politiet i 2020 modtog 40.642 anmeldelser om cykeltyveri, hvilket er 31.094 færre, end de modtog for 10 år siden, svarende til et fald på 43 procent.

Ser man udviklingen i forhold til året forinden, så faldt antallet af cykeltyverier med 12 procent. I 2019 blev der anmeldt 46.212 cykeltyverier, hvilket på daværende tidspunkt var det hidtil laveste niveau.

- Faldet i cykeltyverier er en del af en større tendens, hvor der generelt anmeldes færre ejendomsforbrydelser såsom indbrud og tyverier i Danmark, forklarer fuldmægtig i Danmarks Statistik Isabell Bang Christensen.

Artiklen fortsætter under boksen

- Disse trends indikerer, at en betragtelig del af faldet i cykeltyverier er reelt og ikke blot skyldes, at folk i mindre grad anmelder cykeltyverier til politiet, om end der altid vil være et mørketal.

Lokale forskelle

Faldet er kraftigst i Vest- og Sydsjælland, hvor antallet af cykeltyverier er faldet 65 procent i perioden.

De mindste procentvise fald er sket i København og Københavns omegn, som samtidig er de landsdele i Danmark, hvor der anmeldes flest stjålne cykler. Her er antallet af anmeldelser faldet med henholdsvis 25 og 32 procent fra 2010-2020.

41 procent af alle anmeldte cykeltyverier i 2020 kom fra København, mens 13 procent af alle anmeldelser om cykeltyverier kom fra Københavns omegn, deriblandt Vestegnen. Og her på Vestegnen er situationen meget forskellig fra kommune til kommune. Mens man nogle steder har oplevet flere cykeltyverier, så er der også kommuner, hvor antallet er faldet markant.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?