29. juli 2021
En mand er blevet varetægtsfængslet i surrogat efter en kraftig brand i Rødovre tirsdag aften.
En mand er blevet varetægtsfængslet i surrogat efter en kraftig brand i Rødovre tirsdag aften.
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reddet ned fra altan: Nu fængslet for brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reddet ned fra altan: Nu fængslet for brand
Vestegnen - 21. juli 2021 kl. 17:04
Af Peter Erlitz

Den mand, som tirsdag aften blev reddet ned fra altanen til en røgfyldt lejlighed i Rødovre, er efter et grundlovsforhør onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det skete på en begrundet mistanke om, at han selv havde sat ild til lejligheden.

Varetægtsfængslingen skal ske i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor manden kan få behandling og hjælp. Han var selv indstillet på at blive indlagt for at få hjælp oven på flere tragiske hændelser i sit liv.

Manden nægtede sig dog skyldig i den alvorlige sigtelse, der gik på, at han havde sat ild til en sofa i lejligheden på 1. sal, hvorved han bragte andre i overhængende fare. Der var ikke andre personer i den brændende lejlighed, men beboere i opgangen måtte evakueres.

Manden kunne under grundlovsforhøret i Retten i Glostrup ikke forklare, hvordan ilden var opstået, men nægtede, at det var ham.

Hovedstadens Beredskab, Vestegnens Politi og ambulancer blev kaldt til stedet klokken 20.14. Det var en nabo, der havde ringet til alarmcentralen.

Den kraftige brand havde fyldt lejligheden med røg, og manden stod på altanen. Brandfolkene satte en stige op til altanen i seks meters højde, og han blev reddet ned på jorden. Han blev efterfølgende kørt på hospitalet til observation for røgforgiftning.

Vestegnens Politi skal nu gennemføre en række tekniske undersøgelser. I grundlovsforhøret kom det frem, at der muligvis var sat ild til sofaen to steder, og det er blandt de ting, som skal undersøges nærmere.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?