27. maj 2019
Greve Rådhus var lukket onsdag på grund af afskedigelser.
Greve Rådhus var lukket onsdag på grund af afskedigelser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rådhus lukket: 70 medarbejdere fyres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådhus lukket: 70 medarbejdere fyres
Vestegnen - 24. oktober 2018 kl. 13:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag, onsdag indstiller Greve Kommune medarbejdere til afsked, og af samme årsag er rådhuset lukket.

I alt bliver 70 stillinger nedlagt i Greve Kommune i løbet af det kommende år, og i dag blev mange medarbejdere indstillet til afsked. De faglige organisationer er blevet varslet om, at det vil dreje sig om 65 medarbejdere.

Det er konsekvensen af Greve Kommunes budget for de kommende to år, hvor politikerne har valgt især at afskedige ledere og administrative medarbejdere.

Borgmester Pernille Beckmann (V) kalder beslutningen nødvendig, men svær.

- Vi siger farvel til dygtige og flittige medarbejdere, og det er svært. Men som ansvarlige politikere har vi været nødt til at spare for at kunne prioritere kommunens vigtigste opgaver - omsorgen for børn og ældre, siger hun.

Besparelserne betyder, at kommunens sagsbehandlingstid på udvalgte områder bliver længere, ligesom kommunen for eksempel ikke kan lave de analyser og svar, som Greve Kommunes politikere og borgere er vant til.

- Vi kommer til at prioritere opgaverne benhårdt, for det er ikke meningen, at de tilbageværende medarbejdere skal løbe endnu hurtigere. Vi skal skelne mellem nice og need - hvad er sjovt at lave, og hvad er dybt nødvendigt. Vi skal prioritere det nødvendige, og det kan betyde, at nogle opgaver ikke længere skal løses af kommunen, siger Pernille Beckmann.

De medarbejdere, som nu er indstillet til afsked, har både korte og længere opsigelsesperioder, og derfor slår besparelserne på lønninger først fuldt igennem i 2020.

Budgettet for de kommende år er baseret på, at Greve Kommune sparer 68 millioner kroner om året, men den fulde effekt slår først helt igennem i 2020.