24. november 2017
Flere end 7500 gæster så La Bohéme på Opera Hedeland i år.Foto: Jens Wollesen
Flere end 7500 gæster så La Bohéme på Opera Hedeland i år.Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Publikum strømmede til Opera Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Publikum strømmede til Opera Hedeland
Vestegnen - 14. september 2017 kl. 10:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Opera Hedeland har længe været en af Danmarks mest populære operaer, men i år nåede succesen nye højder. Med 7611 besøgende skal man helt tilbage til 2011 for at finde lignende publikumsinteresse.

»La Bohème, som vi opførte i år, er en opera, som mange kender og holder af, så det har i sig selv spillet en rolle for salget. Men vi har også indgået nye mediesamarbejder og brugt sociale medier på nye måder, så der ligger flere ting bag, siger operachef,« Claus Lynge, om de flotte salgstal.

For mere end to ud af tre publikummer var det ikke første visit i amfiteatret i Hedeland Naturpark. Det viser en publikumsmåling, som også tager temperaturen på den generelle tilfredshed med arrangementet.

»Vores måling viser, at 9 ud af 10 overvejer at besøge os igen næste år, og erfaringsmæssigt ved vi, at mange gør alvor af det. Vi kan også se af målingen, at helt overvældende mange gerne anbefaler oplevelsen til andre,« siger Claus Lynge.

Allerede nu er der solgt godt 1000 billetter til næste års forestilling.

Et område, som får kritik i evalueringen, er tekstningen af operaen. Opera Hedeland har på den baggrund besluttet at opgradere tekstanlægget til næste års forestilling.

Årets forestilling høstede meget fine anmeldelser og fik i øvrigt besøg af et rekordstort antal anmeldere fra både Danmark og Sverige. Skånska Dagbladet kalder opsætningen af La Bohème for »rasende dygtig«, mens ligeledes svenske Operalogg skriver, at »Det lykkes endnu en gang det kunstneriske team at skabe en fremragende forestilling.« Berlingske Tidende, Kristeligt Dagblad og flere andre danske medier kvitterede med fem stjerner.

Ifølge DMI har vi netop afsluttet den vådeste danske sommer i seks år. Alligevel alle sæsonens tre forestillinger, trods flere bekymrede blikke mod himlen, gennemført uden regn. Til gengæld var der sne på scenen, da årets forestilling blev fremført på et tykt tæppe af ægte sne fremstillet af finske sne-eksperter.

I 2018 opfører Opera Hedeland Donizettis berømte Lucia di Lammermoor. Billetterne er sat til salg via Ticketmaster.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk