24. juli 2019
Retten i Glostrup har kendt en 23-årig mand skyldig i drabsforsøg, efter han stak sin mor 11 gange.
Retten i Glostrup har kendt en 23-årig mand skyldig i drabsforsøg, efter han stak sin mor 11 gange.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Psykisk syg stak sin mor 11 gange: Dømt til behandling og udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Psykisk syg stak sin mor 11 gange: Dømt til behandling og udvisning
Opdateret 12. marts 2019 kl. 20:06
Vestegnen - 12. marts 2019 kl. 17:24
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig mand udvises af Danmark for bestandigt, når han efter psykiatrisk behandling er blevet rask nok til at blive udsendt.

Det besluttede et nævningeting i Retten i Glostrup tirsdag eftermiddag, hvor den 23-årige mand var tiltalt for drabsforsøg mod sin mor. Den 23-årige har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen til Østre Landsret. Han nægtede at have til hensigt at dræbe sin mor.

Det tragiske familiedrama fandt sted en juliaften sidste år i et boligområde i Hvidovre. Den 23-årige boede midlertidigt hos sine forældre i Hvidovre, og denne aften blev han mere og mere aggressiv.

Forældrene og svigerinden havde forsøgt at berolige ham. Forældrene forsøgte at holde manden først i huset og efterfølgende i haven, men manden sprang over en hæk, hvorefter han stak sin mor med en urtekniv, som han havde taget i forældrenes køkken.

Den 23-årige stak sin mor ni gange i ryggen, og en gang i brystet og maven. Hun fik alvorlige skader, blandt andet en sammenklappet lunge og en blodansamling i lungen, og disse skader kunne være livstruende, hvis hun ikke var blevet behandlet.

Andre familiemedlemmer var udsat for henholdsvis knytnæveslag i ansigtet og trusler på livet. Den 23-årige blev dømt for at have slået sin far i ansigtet med fem knytnæveslag, og han blev dømt for at have truet sin svigerinde, idet han udtalte: »Jeg slår dig ihjel«, da hun var på vej væk i bil. Han sprang op på køleren af bilen og efterfølgende op på bilens tag, hvorefter Vestegnens Politi anholdt ham.

Dagen efter blev han varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

En nævning ville »kun« dømme den 23-årige for grov vold, mens alle øvrige nævninger dømte ham for drabsforsøg. Der var dog enighed om sanktionen, der var en tidsubestemt behandlingsdom. Samtidig blev den 23-årige, der er tyrkisk statsborger, udvist af Danmark for bestandigt, uanset at han er født og opvokset her.

Retten bestemte også, at den 23-årige fortsat skal være frihedsberøvet.