23. januar 2019
I weekenden den 17., 18. og 19. august er det igen tid til Vestegnens Kræmmermarked i Ishøj Landsby. I år er det 30. gang, at kræmmermarkedet afholdes. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

I weekenden den 17., 18. og 19. august er det igen tid til Vestegnens Kræmmermarked i Ishøj Landsby. I år er det 30. gang, at kræmmermarkedet afholdes. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populært kræmmermarked for 30. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populært kræmmermarked for 30. gang
Vestegnen - 15. august 2018 kl. 07:05
Af Lisbeth Jansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når marken i Ishøj Landsby i weekenden den 17.-19. august fyldes af kræmmere og besøgende, som handler med hinanden og hygger sig, sker det for 30. gang i arrangøren Lions Ishøjs historie.

Noget af det, der har ændret sig på de 30 år ifølge Lions Ishøjs pr-ansvarlige Lars Andersen, er hvorvidt kræmmerene er privatpersoner eller lever af at være kræmmere.

- Før i tiden var det primært private, der tømte deres loftsrum, og solgte ud af det. I dag er 50 procent af kræmmerne på markedet professionelle med cvr-numre. Nogle af dem lever af at køre rundt og være med på kræmmermarkeder i sommermånederne, siger Lars Andersen.

- Der er også kommet en øget konkurrence fra loppesalg i centre eller fra bagagerum. Nu er folk mere vant til, at der er loppemarkeder rundt omkring i beboerforeninger om søndagen. Det havde man ikke for 30 år siden, fortæller han.

Myndighedernes krav til sikkerheden er ligeledes anderledes og intensiveret nu.

- Der er øgede krav til sikkerheden, både hvad angår brand og terrorsikring. Der må ganske enkelt ikke være mulighed for, at man kan køre ind på pladsen i en bil, mens markedet er åbent. De samme regler gør sig gældende på musikfestivaller, fortæller Lars Andersen.

Derfor vil en række betonklodser, udlånt af Ishøj Kommune, blandt andet skærme af på Vestegnens Kræmmermarked.

- Vi har generelt fået stor hjælp af Ishøj Kommune til lån af materiel, såsom flagstænger, betonklodser og redskaber fra Park og Vej, siger den pr-ansvarlige.

Adspurgt hvad der så er det samme som for 30 år siden på årets kræmmermarked, griner Lars Andersen.

- Det er sjovt for os frivillige. Vi er 19 medlemmer i Lions Ishøj, som går op i kræmmermarkedet med liv og sjæl. Og vi hygger os og har det skægt. Det er en fest for os, selvom det er hårdt at planlægge og udføre. Det giver nemlig et godt sammenhold, siger han. Faktisk er der nogle få i gruppen af medlemmer, der har været med i alle 30 år, fortæller han.

To nye indslag
Modellen for markedet er den velkendte fra tidligere år med 200 kræmmere fordelt på 453 stadepladser. 200 frivillige fra idrætsforeninger i Ishøj, Taastrup og Vallensbæk hjælper de 19 Lions Ishøj-medlemmer med at afvikle kræmmermarkedet, og alt overskud går til humanitære formål - især, men ikke udelukkende, lokale formål.

Men i år er to elementer nye på grund af jubilæet.

Det ene er, at Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp kommer og åbner kræmmermarkedet officielt fredag den 17. august kl. 14.

Det andet element er, at der i år for første gang er et veteranbiltræf på pladsen lørdag.

For bare tre år siden blev der desuden indført en såkaldt veninde-frokost, som kvinder kan melde sig til. I år blev den frokost udsolgt på ti dage. Her får de deltagende kvinder en hyggelig og underholdende frokost ud over det sædvanlige med tjenere, underholdning og musik. I år deltager endda en mandlig stripper, der er danmarksmester på sit felt.

- Vi har et max antal for damefrokosten på 90 deltagere. Vi vil gerne hygge personligt om damerne. De skal have én på opleveren, siger Lars Andersen.

Kræmmermarkedet er beliggende ved Ishøj Bygade 143, 2635 Ishøj. Indkørsel til markedets p-plads sker fra Ishøj Bygade. I anledning af markedet er Ishøj Bygade ensrettet fra Vejleåvej mod landsbyen, og der er p-forbud på selve Ishøj Bygade og Ishøj Stationsvej.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk