13. august 2020
Politidirektør Kim Christiansen kalder det en møgsag, at Vestegnens Politi har været nødt til at afskedige cirka 40 civile medarbejdere for at få balance i økonomien.
Politidirektør Kim Christiansen kalder det en møgsag, at Vestegnens Politi har været nødt til at afskedige cirka 40 civile medarbejdere for at få balance i økonomien.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikreds i fyringsrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikreds i fyringsrunde
Vestegnen - 11. februar 2020 kl. 19:13
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alene i løbet af 2019 blev det ansat cirka 80 nye politibetjente i Vestegnens Politi - til gavn for borgernes sikkerhed og tryghed.

Til gengæld sørgede man i Vestegnens Politi ikke for samtidig at reducere antallet af civile medarbejdere, og det har efterladt et betragteligt hul i kassen. Nu er cirka 40 civile medarbejdere blevet opsagt, så der igen er balance i økonomien.

Styringen ikke god nok

- Der er flere interne forklaringer på, hvorfor det er gået så galt og hvorfor det nu er nødvendigt at gennemføre disse afskedigelser - og i sidste ende er det mit ansvar, at vi er kommet ud i denne situation. Styringen har ikke været god nok. Vi har de senere år haft en tilgang af politifolk, og der skulle så være sket en tilsvarende reduktion i antallet af civilt personale, så vi kunne overholde den samlede økonomiske ramme for Vestegnens Politi. Det er ikke sket, og derfor står vi nu i denne situation, siger politidirektør Kim Christiansen fra Vestegnens Politi.

Forhistorien ligger flere år tilbage, hvor politikredsen på Vestegnen - sammen med landets øvrige politikredse - havde færre politifolk, blandt andet på grund af grænsekontrol og bevogtningsopgaver. Politikredsene beholdt dog den økonomiske ramme, og der blev i et vist omfang ansat administrativt personale, som kunne varetage en række funktioner som supplement til politifolkene.

Må ikke ske igen

Siden er politifolkene vendt tilbage - og endnu flere er kommet til. På Vestegnen er der bare ikke sket en løbende tilpasning i antallet af civile medarbejdere, og derfor er der aktuelt sket, hvad man kan kalde en massefyring, hvor cirka 40 civile medarbejdere ud af cirka 190, er blevet afskediget.

- Det er en meget kedelig sag, og jeg er ked af det på medarbejdernes vegne. Vi har foretaget nogle meget grundige vurderinger af, hvem der skulle afskediges, vi har taget individuelle hensyn, vi har tilbudt frivillige fratrædelser, og vi har tilbudt psykologbistand - men i bund og grund er det en møgsag. Vi har derfor også taget skridt til, at det her ikke må kunne ske igen, forklarer politidirektør Kim Christiansen.

De cirka 40 stillinger dækker over både studentermedhjælpere, konsulenter og almindelige fuldtidsstillinger - herunder administrative medarbejdere og akademikere. Tilsammen giver afskedigelserne en besparelse på cirka 14 millioner kroner, som bringer økonomien i Vestegnens Politi i balance.

Politifolk rammes ikke

Præcis hvordan de administrative opgaver skal løses fremover, er der ikke lige nu et præcist bud på. Det er dog givet, at der skal ske omrokeringer, og at nogle opgaver fremover vil blive løst i mindre omfang og nogle slet ikke.

- Vi vil gøre alt for, at borgerne kommer til at mærke mindst muligt til de ændringer, vi foretager. Det er vores førsteprioritet at sikre borgerne den bedst mulige service. Det er vigtigt at understrege, at der ikke bliver afskediget politifolk. Det skal være trygt og godt at bo, leve og færdes på Vestegnen. Derfor er det topprioritet for os, at ændringerne får mindst mulig betydning for borgerne, siger politidirektør Kim Christiansen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?