20. september 2021
Siden september har der været syv skudepisoder på Vestegnen: Grafik: Kristina Herlev Wulff/Canva
Siden september har der været syv skudepisoder på Vestegnen: Grafik: Kristina Herlev Wulff/Canva
Foto: Kristina Herlev Wulff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet ser med alvor på situationen på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet ser med alvor på situationen på Vestegnen
Vestegnen - 23. november 2019 kl. 19:38
Af Kristina Herlev Wulff

Tre skudepisoder på under en uge. Det er den virkelighed, beboerne på Vestegnen ser i øjnene.

arrow Læs også: Politiet har fået tip i sager om skud

Onsdag aften den 13. november blev en 20-årig mand skudt i Morelhaven i Høje-Taastrup, og tre dage efter blev en 25-årig mand fundet dræbt af skud i Brøndby Strand.

Søndag den 17. november kunne politiet konstatere, at der var blevet affyret mindst et skud ved Ishøj Bycenter.

- Det er jo ekstremt alvorligt. Der findes jo ikke nogen alvorligere kriminalitet end det her, fortæller Kim Christiansen, der er politidirektør i Vestegnens Politi.

Efterforsker for fuld damp

Politiet er fortsat i fuld gang med at efterforske de mange episoder.

- Vi ønsker at finde gerningsmændene til det her, så vi kan få bragt de skyldige til ansvar for deres handlinger og få dem straffet for denne her meget alvorlige kriminalitet, forklarer Kim Christiansen.

- Vi prøver at finde ud af sammenhængen i det her. Det er oplagt, at man ser, om der kunne være en forbindelse. Det peger i retning af, at det er skudepisoder i de kriminelle miljøer, fortæller politidirektøren.

Politidirektør Kim Christiansen uddyber:

- Generelt kan vi sige, at et 'kriminelt miljø' eller 'kriminelle grupperinger' kan være kredse af personer, som vi umiddelbart ikke - eller aktuelt ikke - forbinder med de mere etablerede og navngivne rocker/bande-grupper, men det er miljøer eller grupperinger, hvor vi ser en række fællesnævnere med kriminelle og kriminalitet.

- Politiet følger disse miljøer tæt. Vi ønsker ikke at kommentere konkrete personer eller persongrupper nærmere i de igangværende efterforskninger - ud over det, vi har meldt ud, at 'noget tyder på et opgør i et kriminelt miljø, men at det er for tidligt at konkludere noget endeligt om motiver', tilføjer politidirektøren.

Politiet har ikke lagt sig fast på noget, men ofrene i sagerne er nogen, der bevæger sig i kanten af de kriminelle miljøer.

Billede

Der skal være trygt igen

Den anden del af politiets indsats går på at genskabe trygheden i de berørte områder.

- Det skal være trygt at være borger på Vestegnen og utrygt at være kriminel, understreger politidirektøren.

- Helt generelt prøver vi at være derude så meget, som vi kan, med vores lokale politi. Vi har også ekstra patruljering i området. Er man borger og føler sig utryg, eller synes, at man har behov for at tale med os, skal man selvfølgelig rette henvendelse til dem derude eller også ringe til os, opfordrer Kim Christiansen.

Øget fokus

Politidirektøren vil ikke kommentere på beredskabets størrelse i den aktuelle situation.

- Vi oplyser aldrig vores operative bemanding, hvor vi er, og hvor mange vi er - men Vestegnens Politi har et øget fokus og ekstra opmærksomhed rettet mod de berørte områder. Det gælder både med hensyn til tilstedeværelse af lokalpoliti, synlig og civil patruljering samt parathed i forhold til at respondere hurtigt på hændelser.

- Og det gælder ikke mindst indhentning af oplysninger om, hvad der rører sig, og det omfattende efterforskningsarbejde, der aktuelt pågår, for at pågribe og retsforfølge de skyldige, understreger Kim Christiansen.

Visitationszoner under overvejelse

Politiet har også været ude i de områder, hvor episoderne har fundet sted, med den mobile politistation i de første par dage efter hændelsen.

Og det er også med i overvejelserne, om der skal indføres visitationszoner.

- Vi overvejer selvfølgelig hele tiden de værktøjer, vi har i værktøjskassen, hvor visitationszoner er en af dem. Men det er ikke noget, vi har besluttet os for endnu, fortæller Kim Christiansen.

Rettelse: Oprindeligt fremgik det af artiklen, at den 20-årige mand blev skudt i Morelhaven den 20. november. Det skete den 13. november.

arrow Politi har flere spor efter drab men ingen gerningsmand
19. november 2019 kl. 12:03 Opdateret: kl. 12:04
arrow Flere skyderier på Vestegnen: Politiet undersøger mulig sammenhæng
18. november 2019 kl. 13:42 Opdateret: kl. 13:42
arrow Politiet rykkede massivt ud til melding om skyderi
18. november 2019 kl. 05:44 Opdateret: kl. 23:46
Synes du, at kommunen er der for dig?