26. marts 2019
Vestegnens Politi er i gang med at få opsat et hegn omkring arealet, hvor politigården ligger - og det giver støjgener for naboerne.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi er i gang med at få opsat et hegn omkring arealet, hvor politigården ligger - og det giver støjgener for naboerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet bygger hegn: Naboer klager over støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet bygger hegn: Naboer klager over støj
Vestegnen - 20. august 2018 kl. 07:16
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi er i gang med at opføre et nyt hegn omkring politigården i Albertslund. Det skal øge sikkerheden og trygheden for politibetjente og andre ansatte på politigården.

Arbejdet går dog ikke stille af, og det har fået flere naboer til at reagere. Særligt over, at det sker midt i sommer- og ferieperioden, hvor mange gerne vil nyde stilheden ude i haven. Kunne man ikke have ventet til slutningen af august eller september med at gå i gang, spørger naboerne.

Vestegnens Politi beklager støjen, men fastholder, at det på grund af vejrlig er nødvendigt at bruge sommerperioden.

- Byggearbejdet ved politigården giver en del støj, der kan genere vores naboer, og det er vi kede af, siger stabschef Karen Marie Olesen, Vestegnens Politi.

Politiet har fået flere henvendelser fra naboer og er løbende i dialog med entreprenøren, som forsøger at tilrettelægge støjende arbejder så skånsomt som muligt for omgivelserne, oplyser politiet.

Når håndværkerne anvender entreprenørmaskiner, som støjer meget, starter de som udgangspunkt hverdage efter kl. 7 og stopper kl. 13.30, fredag dog kl. 12.

- Dele af anlægsarbejdet kræver maskiner, som i perioder støjer mere eller mindre, det kan vi desværre ikke ændre på, siger Karen Marie Olesen.

Arbejdet med sikkerhedshegnet sker i to faser - først et forberedelsesarbejde og dernæst etablering af et hegn, som stikker ned i jorden. Sommerhalvåret er højsæson for anlægsarbejder, da vinterhalvårets vejrlig med nedbør og frossen jord giver særlige udfordringer, er forklaringen fra Vestegnens Politi.

Byggeriet begyndte så småt midt i maj og slutter midt i oktober. Det kan støje i perioder i de kommende uger, men opsætningen af hegnet burde ikke skabe så meget larm.

- Vi håber, det værste er ved at være overstået, så vores naboer og ansatte igen får ro i dagtimerne. Vi glæder os alle, til det er færdigt, siger stabschef Karen Marie Olesen, Vestegnens Politi.

Det har i flere år været diskuteret, om politigården på Birkelundsvej i Albertslund skulle indhegnes af sikkerhedsmæssige årsager. Drabet på en politibetjent i december 2016 lige foran politigården, satte ekstra gang overvejelserne.

Tidligere i år blev der så taget beslutning om, at arealet hvor den døgnbemandede politigård for Vestegnens Politi ligger, skal indhegnes med et cirka 2,5 meter højt hegn. Det bliver dog stadig muligt for borgerne at komme direkte til ekspeditionen, uden at skulle igennem en sluse, og der vil stadig være en åben p-plads til gæster.

For Vestegnens Politi har det handlet det om at føre sikkerheden op på 2018-niveau.

Der er i dag overvågning af arealet rundt om politigården, og den vil blive optimeret i forbindelse med opsætningen af hegnet.