20. oktober 2020
Vestegnens Politi sender ekstra patruljer på gaden.
Vestegnens Politi sender ekstra patruljer på gaden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: Skru ned for tætheden og skru op for ansvarligheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: Skru ned for tætheden og skru op for ansvarligheden
Vestegnen - 18. september 2020 kl. 09:47
Af Peter Erlitz

Vestegnens Politi har ekstra patruljer på gader og veje for at sikre, at de nye corona-restriktioner overholdes.

Politiet er klar til at udstede bøder, hvis folk ikke retter sig efter de nye regler, og politidirektøren for Vestegnens Politi udelukker ikke, at opholdsforbud kan komme på tale.

arrow Læs også: FAKTA: Her er de skærpede coronatiltag for 17 kommuner
Gælder hele Vestegnen

De nye regler gælder på hele Vestegnen.

Åbningstiden for barer, caféer og restauranter er blevet yderligere begrænset, og kunderne skal til at bære mundbind. Det sker for at begrænse smitteudviklingen.

- Der er ingen tvivl om, at vi lige nu står i en meget alvorlig situation, og bliver reglerne ikke overholdt, så vil man blive sigtet for at overtræde dem. Det er et fælles ansvar at holde smitten nede, og vi skal alle gøre en indsats for at begrænse smittespredningen, siger politidirektør Kim Christiansen, Vestegnens Politi.

Vestegnens Politi vil derfor igen i den kommende weekend køre med øget patruljering for at sikre, at de nye regler bliver overholdt, og der vil blive ført tilsyn og kontrol med kredsens mange restaurationer, barer og caféer.

- Der vil også være øget fokus på, om det kan blive nødvendigt at udstede opholdsforbud visse steder i politikredsen for at sikre, at festen ikke rykker udenfor efter kl. 22.00.- Der skal skrues op for ansvarligheden – og det gælder os alle. De nye restriktioner er iværksat, fordi vi står i en meget alvorlig situation, og det er for vores alles bedste. Så følg retningslinjerne, skru ned for tætheden og op for ansvarligheden, siger politidirektøren.

Også Superliga-kamp berøres

  • De nye Corona-restriktioner, der er blevet indført, gælder foreløbig frem til den 1. oktober i alle kommuner på Vestegnen.Serveringssteder som restauranter, barer, caféer og lignende steder med bevilling skal lukke kl. 22.00.
  • Der er indført krav om brug af mundbind eller visir på restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder - dog ikke, når man sidder ned. Der er indført krav om skiltning, der angiver, hvor mange personer, der maksimalt kan være i en restaurant, bar, café og lignende serveringssted for at opfylde kvadratmeterkravet. Samtidig er der indført krav om skiltning om brugen af mundbind eller visir.
  • Også i forbindelse med den kommende superligakamp mellem Brøndby IF og AC Horsens den 27. september, bliver der en række begrænsninger.
  • Derudover opfordres der til, at andre arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds.

arrow Politichef: Bliv hjemme i sofaen
12. september 2020 kl. 20:05 Opdateret: kl. 20:05
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?