11. juli 2020
Politiassistent Marlene Bendix opfordrer forældrene til at sikre, at børnene bruger gode og stærke lygter, når de cykler til og fra skole.
gallery icon

Se billedserie

Politiassistent Marlene Bendix opfordrer forældrene til at sikre, at børnene bruger gode og stærke lygter, når de cykler til og fra skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet: - Er dit barn et lys i mørket?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet: - Er dit barn et lys i mørket?
Vestegnen - 21. oktober 2019 kl. 06:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi indleder mandag morgen, den 21. oktober en to uger lang kampagne for at sikre, at alle børn har stærke cykellygter på cyklen til og fra skole.

I løbet af kampagnen vil Vestegnens Politi besøge en række skoler på Vestegnen, hvor politibetjentene vil tjekke cykler, tale om trafiksikkerhed, og give information til børn og forældre. I et begrænset omfang vil politikfolkene også uddele lygtesæt og refleksveste.

Hvert år kommer for mange cyklister kommer til skade i trafikken, og de næste fire måneder sænker mørket sig. Derfor gælder det om at huske lygterne, skrue op for lyset og blive set tydeligt af biler, busser og lastbiler i trafikken.

- De næste uger er vi ude på skolerne om morgenen for at sætte fokus på lys på cyklen, fordi stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i de mørke måneder. Sørg for, dit barn lyser godt op i mørket, siger politiassistent Marlene Bendix, Vestegnens Politi.

Fra mandag og to uger frem vil færdsels- og lokalbetjente tjekke cykellygter på udvalgte skoler, før klokken ringer ind.

- Vi glæder os til at dele information ud om lys på cyklen, tale med børn og voksne om sikkerhed i trafikken og forære et antal cykellygter og refleksveste væk, siger Marlene Bendix.

Billede

Lygter og reflekser

Lygtetændingstiden gælder fra solnedgang til solopgang, som for tiden er fra cirka kl. 18 om aftenen til cirka kl. 8 om morgenen.

En cykellygte skal ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlig fra siden ifølge loven.

Cykler skal have en hvid refleks, som er synlig forfra, og en rød, som er synlig bagfra.

Der skal være gule reflekser i pedalerne. I hjul skal der enten være en gul refleks i egerne eller hvide på dæk eller fælg.

Refleksbrikker, -bånd eller -veste er ikke et lovkrav men en rigtig god idé til at synliggøre fodgængere og cyklister. Man bør kun købe reflekser, som har et godkendt 'EN'-nummer.

»Husk lygterne«-kampagnen afvikles i et samarbejde mellem kommuner og politi i Vestegnens Trafiksikkerhedsråd« og skal med fokus, information og uddeling af cykellygter bidrage til at forebygge trafikulykker med cyklister i skolealderen.

Med i Vestegnens Trafiksikkerhedsråd er blandt andet kommunerne Albertslund, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?