23. september 2019
Vestegnens Politi var massivt til stede ved biltræffet lørdag aften.
Vestegnens Politi var massivt til stede ved biltræffet lørdag aften.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiaktion ved biltræf: Flere mister kørekortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiaktion ved biltræf: Flere mister kørekortet
Opdateret 09. april 2019 kl. 13:48
Vestegnen - 09. april 2019 kl. 10:27
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi vil fortsætte sin indsats mod biltræf og gaderæs.

arrow Læs også: Vanvidskørsel: Kørekort røg på stribe

- Vi har fulgt disse arrangementer løbende i flere år, og de er blevet større og større. Det er ikke alene sådan, at man mødes i fx Ishøj og kigger på biler - nogle kører også til andre steder og kører egentligt gaderæs. Så vi vil fortsat følge dette, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Lørdag aften var der sæsonpremiere hos Striben i Ishøj. Bag Striben i Ishøj står en gruppe frivillige, som i sommerperioden arrangerer biltræf på en parkeringsplads i Ishøjs industrikvarter.

Deltagerne kommer fra nær og fjern, og disse biltræf kan samle flere tusinde personer.

Det er dog ikke uden problemer, og hverken Ishøj Kommune eller Vestegnens Politi bakker op. Ishøj Kommune mener blandt andet, at det giver utryghed og støjgener for beboere i nærområdet, og at nogle deltagere kører råddent til og fra arrangementet. Vestegnens Politi har særlig fokus på fart og trafiksikkerhed.

Inden lørdagens biltræf havde kommune og politi på forhånd annonceret, at de ville forsøge at stoppe arrangementet. Ishøj Kommune havde i dagene inden stillet store betonklodser op omkring p-pladsen og tilstødende veje, og Vestegnens Politi var massivt til stede.

Denne indsats betød, at Striben i Ishøj lørdag aften rykkede til en p-plads i Høje Taastrup. Der var tale om en parkeringsplads ved Helgeshøj Allé, tæt på Skat og tæt på en afdeling af Vestegnens Politi.

Ejerne af parkeringspladsen bad dog om aftenen politiet om at fjerne deltagerne. I den forbindelse blev en mand sigtet for overtrædelse af straffeloven, fordi han ikke forlod stedet efter at være bedt om det. Det koster ham nu en bøde på 1.500 kroner og en plet på straffeattesten.

- Vi har fokus på gaderæs-arrangementer også i den kommende tid. Flytter de rundt, flytter vi med - og det er klart, at hvis en grundejer beder os om hjælp, så hjælper vi, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Mange deltagere i biltræffet flyttede siden til en p-plads ved City2 - og mange forlod senere lørdag aften helt Vestegnen.

Ifølge Vestegnens Politi var formålet med indsatsen at skabe tryghed for berørte beboere og håndhæve færdselsreglerne regler med baggrund i tidligere erfaringer ved lignende arrangementer med mange deltagere og utryghedsskabende motorlarm, hjulspin, høj fart og andre overtrædelser af færdselsloven.

Flere vil blive frakendt førerretten

På Ishøj Stationsvej, hvor fartbegrænsningen er 70 kilometer i timen, målte en fotovogn i alt 110 biler i for høj fart. Af dem står 18 til et klip i kørekortet, og fire kan vente en frakendelse - deriblandt en bilist, som blev målt til 209 km/t.

På Helgeshøj Allé blev tre målt i så høj fart i en 50 km/t-zone, at de står til en ubetinget frakendelse af førerretten. En af dem - en 19-årig mand - får et kørselsforbud, fordi han nu for anden gang overskred fartbegrænsningen. To mænd på 22 og 26 år mister førerretten, fordi de i forvejen stod med betingede frakendelser på grund af fart ved lignende arrangementer.

En fjerde - en 28-årig mand med børn i bilen - står til en betinget frakendelse for at køre 91 km/t på stedet.

- Vi ser desværre nogle store fartoverskridelser, og det koster nu flere førerretten, siger Søren Enemark.

Han tilføjer, at mindst to af dem var afhængige af kørekort i deres job.

Dertil blev der rejst yderligere omkring 60 sigtelser for diverse overtrædelser af færdselsloven i forbindelse med arrangementet - for eksempel på grund af fejl og mangler ved bilerne, hjulspin mv.

På veje et stykke væk fra arrangementet blev der ved andre fartkontroller målt i alt 232 i for høj fart - heraf står 14 til klip i kørekortet.

Vestegnens Politi mener, at en stor del af de sigtede bilister deltog i biltræffet.

- Nogle er blevet sigtet inde på pladsen, andre fulgte vi efter væk fra pladsen. Med hensyn til de sager, der er kommet via fotovognene, så kan vi selvfølgelig ikke udelukke, at nogle af dem er tilfældige bilister, som ikke havde noget med træffet at gøre, siger Søren Enemark.

arrow Vil holde biltræf væk: Spærrer p-plads med betonklodser
03. juli 2019 kl. 06:35 Opdateret: kl. 06:35
arrow Flere »striber«: Gaderæs flytter rundt
21. april 2019 kl. 10:44 Opdateret: kl. 10:44