16. juli 2019
Vestegnens Politi var massivt til stede efter skyderiet lørdag eftermiddag. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi var massivt til stede efter skyderiet lørdag eftermiddag. Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
Foto: B. Nielsen Mobil: 40191777
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi-appel efter skyderi: Kom med oplysninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi-appel efter skyderi: Kom med oplysninger
Opdateret 04. juni 2018 kl. 11:56
Vestegnen - 04. juni 2018 kl. 11:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi er i gang med en omfattende efterforskning efter skyderiet lørdag eftermiddag på Nørrekær i Rødovre.

arrow Læs også: Politidirektør efter skyderier: Vi skal nok få fat i gerningsmændene

»Vi har fået en række henvendelser, men vi har behov for flere oplysninger. Hvis man har været på stedet i forbindelse med skyderiet, eller i tiden op til, eller man i øvrigt har oplysninger, så skal man kontakte os. Selv små oplysninger kan være værdifulde i vores efterforskning,« siger politiinspektør Mikael Wern fra Vestegnens Politi.

Skyderiet fandt sted lørdag den 2. juni cirka kl. 15.10, hvor en gerningsmand afgav en serie skud fra Nørrekær i Rødovre mod en gruppe mænd på et grønt område mellem Lillekær og Maglekær. Politiet kom massivt til stede, og var det både lørdag og søndag, hvor kriminalteknikere også gennemsøgte området efter spor.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at en mørkegrå Audi A6 stationcar kørte fra Avedøre Havnevej ad Nørrekær, hvor den standsede ved det grønne område, der i solskinsvejret bruges af mange børn og voksne. Stedet ligger tæt på en legeplads, hvor børn og voksne opholdt sig.

En mørkklædt mand steg ud og afgav en række skud mod en gruppe mænd på det grønne område. Der er på nuværende tidspunkt fundet tegn på 11 skud. Vestegnens Politi vurderer, at skuddene formentlig blev affyret fra en pistol - og at der »kun« blev anvendt ét våben.

Den mørke stationcar fortsatte derefter ad Nørrekær, vendte nær svømmehallen, kørte tilbage ad Nørrekær til Avedøre Havnevej og væk i ukendt retning.

Cirka kl. 15.45 blev en lignende bil fundet udbrændt på Banefløjsstien nær Husum S-station. Politiet undersøger nu, om bilen kan sættes i forbindelse med skudepisoden i Rødovre.

Vestegnens Politi har ikke oplysninger om, at personer er blevet ramt af skyderiet, der af flere betegnes som helt forrykt, da der blev skudt ind i et område med uskyldige børn og voksne.

Vestegnens Politi har ikke på nuværende tidspunkt fastlagt et motiv til skyderiet.

»Der er på nuværende tidspunkt ikke tegn på, at skyderiet i Rødovre hænger sammen med de øvrige skyderier på Vestegnen den senere tid. Der er heller ikke noget, der tyder på, at skyderiet skulle være banderelateret. Det er vores vurdering lige nu, at skyderiet kan hænge sammen med et opgør i det lokale kriminelle miljø,« siger politiinspektør Mikael Wern.

Det er velkendt, at der i området, hvor skyderiet fandt sted, foregår blandt andet åbenlys hashhandel.

Vestegnens Politi ser meget alvorligt på skyderiet. Og politiet håber stærkt på, at alle med oplysninger, vil henvende sig. Det gælder både omkring selve skyderiet og omkring den mørkegrå Audi A6 stationcar

Efter skyderiet har Vestegnens Politiet øget patruljeringen og tilstedeværelsen i området. Mandag den 4. juni frem til klokken 15 vil beboerne i Kærene kunne møde den bemandede mobile politistation. Her kan man komme forbi til en snak med betjentene, og man kan også komme med informationer.

Vestegnens Politi fortsætter i øvrigt en intensiv patruljering i området døgnet rundt.

Har man oplysninger, kan man kontakte Vestegnens Politi døgnet rundt på telefon 43861448.

arrow Visitationszoner efter skyderier
08. juni 2018 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow Politi til gerningsmand bag skud: Meld dig selv
08. juni 2018 kl. 11:46 Opdateret: kl. 11:46
arrow Melding om nyt skyderi på Vestegnen
08. juni 2018 kl. 00:47 Opdateret: kl. 06:26