18. september 2019
Avedøre Holme skal udvides med ni kunstige øer, der skal skabes ved jordopfyldning.
Avedøre Holme skal udvides med ni kunstige øer, der skal skabes ved jordopfyldning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan om kunstige øer ved Avedøre Holme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan om kunstige øer ved Avedøre Holme
Opdateret 07. januar 2019 kl. 08:29
Vestegnen - 07. januar 2019 kl. 06:45
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På et pressemøde mandag formiddag - der vil blive afholdt på Avedøreværket - vil Hvidovre Kommune og regeringen præsentere en plan for udvidelse af Avedøre Holme.

arrow Læs også: Naturforening savner vished for grønne ambitioner i Avedøre

Det skal dreje sig om ni nye kunstige øer, der skal anlægges i forbindelse med det nuværende erhvervsområde Avedøre Holme.

Ifølge www.tv2.dk svarer det nye område til 420 fodboldbaner og vil tiltrække op til 380 nye virksomheder, når det er færdigudviklet, og skabe 12.000 nye arbejdspladser.

Projektet ventes at kunne stå helt færdigudbygget i 2040 med de første grunde udbudt til salg i 2028. Det er meningen, at salget af grundene skal finansiere projektet.

www.tv2.dk citerer kilder tæt på projektet for, at målet er at skabe et af Nordeuropas førende erhvervsområder for videnstung, grøn og innovativ produktion.

En fjerdedel af arealet skal være tilplantet natur, der skal virke som en stormflodssikring for København og Hvidovre. I alt 700.000 kvadratmeter udlægges til natur, og den nye kystlinje bliver på 17 kilometer, hvor der anlægges supercykelstier, skriver www.tv2.dk

I pressemødet på Avedøreværket deltager Hvidovres borgmester, Helle Adelborg, erhvervsminister Rasmus Jarlov, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, Københavns overborgmester Frank Jensen, forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen, direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, formand for DI Hovedstaden, Poul Skadhede, formand for Folketingets erhvervsudvalg, Morten Bødskov, samt viceborgmester i Hvidovre og folketingsmedlem, Mikkel Dencker.

arrow Ni nye øer skal tiltrække virksomheder til hovedstaden
07. januar 2019 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:02
arrow Holmene skal være en vækstmotor og en naturperle
07. januar 2019 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:54
arrow Erhvervsminister: Kunstige øer skaber plads til industrien
07. januar 2019 kl. 09:33 Opdateret: kl. 09:34