27. maj 2019
De røde legende gadelygter bliver en del af ARKENWALK. Her er det ved ARKEN. Foto: Arkitekt Kristine Jensens Tegnstue/Jeppe Hein
gallery icon

Se billedserie

De røde legende gadelygter bliver en del af ARKENWALK. Her er det ved ARKEN. Foto: Arkitekt Kristine Jensens Tegnstue/Jeppe Hein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for kunststi afsløret: Legende lygter skal vise vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan for kunststi afsløret: Legende lygter skal vise vej
Opdateret 13. september 2018 kl. 10:36
Vestegnen - 13. september 2018 kl. 10:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kunststien Arkenwalk er udviklet af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, kunstner Jeppe Hein og kunst- og kulturbureauet Creator Projects.

Deres projekt blev onsdag præsenteret ved et arrangement i Ishøj, hvor Ishøj Kommune, Realdania og Arken offentliggjorde det som vinder af en stor projektkonkurrence.

Siden sidste sommer har fire forskellige teams af kunstnere og arkitekter arbejdet hårdt med at udvikle idéer til en kunstnerisk sti og præsentere projekter, som hænger sammen både kunstnerisk, arkitektonisk og økonomisk. Det er ud af disse fire teams, at vinderprojektet er valgt.

- Det bliver et yderst spændende projekt - jeg glæder mig meget, lyder det fra Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, som er formand i dommerkomitéen.

- Vi har undervejs modtaget mange kreative og nyskabende projekter, og jeg er overbevist om, at vi har fundet den helt rette vinder. Der er tale om et nyskabende projekt af meget høj kvalitet, som vil bruge kunst og arkitektur til at skabe rammerne for et bedre udeliv for vores borgere her i Ishøj. Jeg glæder mig meget til, at vores kunststi snart står klar.

Arkenwalk er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, Realdania og kunstmuseet Arken.

Formålet med den nye 2,2 km lange sti er at binde Ishøj bedre sammen som natur- og kunstby og samtidig gøre det lettere for Arkens over 300.000 årlige gæster at finde fra Ishøj Station til kunstmuseet.

Stien vil begynde ved Ishøj Station og slange sig igennem både en tæt trafikeret stationsplads, et livligt beboelsesområde, en mørk tunnel, et stille villakvarter og en naturskøn strandpark med eng og søer.

- Arkenwalk er et rigtig godt eksempel på landsskabsarkitektur og kunst, der finder sammen og skaber et samlet velfungerende hele. De sjove lygter er med til at skabe forundring og oplevelser, og samtidig sætter projektet på en fin måde fokus på klimadagsordenen, siger programchef Astrid Bruus Thomsen fra Realdania.

- Jeg håber, at byens borgere og gæsterne på vej til kunstmuseet vil tage Arkenwalk til sig. Jeg håber, området bliver en naturlig del af livet i byen, samtidig med at det kan være med til at styrke nysgerrigheden på kunst og kunstoplevelser.

De forskellige områder af Ishøj, som Arkenwalk skal gå igennem, vil fremstå som en kunstpark. De vil få forskellige typer beplantning, som fremhæver områdernes karakteristik, mens en række lysskulpturer - i form af knaldrøde, bøjede gadelamper - skal stå som finurlige vejvisere langs hele ruten.

Målet er at give Ishøjs borgere og Arkens gæster en inddragende og sanselig kunstoplevelse ud over det sædvanlige.

- Ideen med Arkenwalk er at give beboerne på ruten imellem Ishøj Station og Arken et kunstnerisk udformet miljø, som er brugerinddragende, sansestimulerende og oplevelsesrigt. Jeppe Hein, som er internationalt anerkendt for blandt andet sine spektakulære udendørs-installationer, har skabt et unikt identitetsskabende lokalmiljø, der sprudler af leg og fællesskab, siger museumsdirektør Christian Gether fra Arken.

- Arkens besøgende vil allerede, når de træder ud af Ishøj Station og hele vejen til museet, få en kunstnerisk og humoristisk oplevelse, der giver stof til eftertanke.

Arkenwalk forventes at blive betrådt af de første gæster i 2019.

Om Arkenwalk
  • ARKENWALK er en 2,2 km lang arkitektonisk og kunstnerisk sti mellem Ishøj Station og Arken
  • Stien vil løbe fra Ishøj Station til området Ishøj Centrum, under tunnellen til villakvartererne på strandsiden og ned ad Skovvej til Arken
  • Projektet er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, Arken og Realdania