23. april 2021
Guldet for enden af regnbuen.
Guldet for enden af regnbuen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plads til forskelligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plads til forskelligheder
Opdateret 09. oktober 2015 kl. 10:25
Vestegnen - 07. oktober 2015 kl. 12:00
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?

Når man læser eller hører om Vestegnen i mediebilledet, så er det altid en grov generalisering der sker. Der tages ofte ikke stilling til, at området faktisk er meget kompleks sat sammen. Billedet af de grå højhuse står jo faktisk i skærende kontrast til f.eks. gadekæret med stråtækte huse. Det kan derfor være svært at genkende det billede medier tegner af Vestegnen, for os som rent faktisk bor her.

Jeg ved, de andre medier gør det, for jeg gør det også selv. Især her i avisen. For ikke at gå for meget i detaljen med et enkelt område, så er jeg tit nødt til »at skære alle over en kam«, dvs. henvise til en generel opfattelse (i mine indlæg er det selvfølgelig oftest min egen opfattelse af tingene). Jeg er helt sikker på, at der sidder læsere ude omkring, der ikke kan nikke genkendende til opfattelserne i mine indlæg om, hvordan det er at bo på Vestegnen.

Der findes helt sikkert folk på Vestegnen, som ikke gider snakke med deres nabo og som ikke bruger de kulturelle tilbud. Dem, der aldrig sætter fod i et shoppingcenter eller den lokale svømmehal. Dem, som ikke synes om at gå en tur i skoven eller på stranden. Dem, som ikke gider se film i biografen, medmindre det foregår i København. Måske er det dem, der mest bor her mest af nød og ikke særlig meget af lyst. For dem, som bor her længere tid, kan nok ikke undgå at engagere sig bare en lille smule i tingene i lokalområdet.

Alligevel føler jeg, at jeg godt kan tillade mig at lave generaliseringer, når det kommer til os på Vestegnen. For selv om det ikke er det samme at bo i en stråtækt villa med udsigt til Ishøj Strandpark, som at bo i en 3-værelses lejlighed i et socialt boligbyggeri i Brøndby, så er vi ikke så langt fra hinanden, som man skulle tro. Vi bor her jo. Om det er i Hundige, Albertslund eller Rødovre. Vi er dem, der definerer Vestegnen. På godt og ondt. For her er der plads til forskellighederne. Vestegnen er ikke et område, der er tænkt til, at vi alle skal være ens. Nogle skal bo i de stråtækte villaer, fordi de godt kan lide det. Andre er glade for deres lejlighed på 7. sal. Vestegnens force er jo netop, at der er noget for enhver smag. Også selv om det til tider betyder, at vi samlet set opfattes som en grå masse.

arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
arrow Livet på Vestegnen: Hvad tør vi tro på i 2021?
10. januar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 15:39
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?