19. juni 2021
Veronica Hodges er papirkunstner og scenograf - og lige nu arbejder hun med et kunstprojekt til Vestegnens Kulturuge.
gallery icon

Se billedserie

Veronica Hodges er papirkunstner og scenograf - og lige nu arbejder hun med et kunstprojekt til Vestegnens Kulturuge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pip i Vestegnens Kulturuge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pip i Vestegnens Kulturuge
Vestegnen - 07. marts 2018 kl. 11:41
Af Peter Erlitz

Forberedelserne til Vestegnens Kulturuge er i gang. Lokale fugle og reder kan blive en del af bybilledet.

Vestegnens Kulturuge finder som altid sted i uge 37 - i år fra fredag den 7. til søndag den 16. september. Lige nu er man i gang med at forberede det omfattende program, hvor det overordnede tema er »Mellem lys og skygge«.

Vestegnens Kulturuge er et kulturfællesskab mellem seks kommuner på Vestegnen: Albertslund, Rødovre, Hvidovre, Ishøj, Vallensbæk og Høje-Taastrup, og tilbyder borgere på Vestegnen en hel uge med forskellige kulturoplevelser og aktiviteter på tværs af kommunegrænserne.

Hvad programmet kommer til at indeholde, er endnu på skitseplan. Der ligger dog en overordnet idé om et kunstprojekt - en samling af værker/installationer i de seks kommuner, der tilsammen kan eksponere Vestegnens Kulturuge, ligesom det var tilfældet med fx de seks glemte trækæmper, som stadig tiltrækker folk fra nær og fjern.

Vestegnens Kulturuge er gået i samarbejde med den fantastiske papirkunstner og scenograf Veronica Hodges om årets kunstprojekt. Nogle vil kunne huske Veronica Hodges fra hendes smukke installationer i forbindelse med Rødovre Centrums 50-års jubilæum for et par år siden.

Nu er hun i gang med at tegne skitser til fugle og reder rundt om i de seks kommuner. Idéen er at hver kommune har sin »egen« lokale fugleart med reder, så installationen på én gang bliver forskellig og genkendelig, når publikum bevæger sig på tværs af kommunegrænserne under Vestegnens Kulturuge. Præcis hvordan de enkelte værker kommer til at se ud, og hvor de placeres, er der endnu ikke taget stilling til. Det er op til de enkelte kommuner at vælge, hvilken fugl der skal være tale om lokalt.

Til gengæld ligger det fast, at der bliver behov for frivillig arbejdskraft, som vil hjælpe med blandt andet at bygge rederne og sætte dem op. Der er tale om reder og fugle i stor (menneske)størrelse. Hvis man har mod på som frivillig at deltage i kunstprojektet, så kan man skrive en mail til udviklingskonsulent Monika Funder på: xmf@hvidovre.dk

Man kan også følge med i kunstprojektet på Vestegnens Kulturuges facebookside.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?