29. januar 2020
Østsjællands Beredskab indsatte en gummibåd.
gallery icon

Se billedserie

Østsjællands Beredskab indsatte en gummibåd.
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Piger reddet i land: Trækfærge sad fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Piger reddet i land: Trækfærge sad fast
Vestegnen - 25. juli 2019 kl. 21:01
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beredskabet blev tilkaldt, da den nye trækfærge på Tueholmsøen i Vallensbæk sad fast. Det lykkedes dog tililende borgere at få trukket to teenage-piger og en hund sikkert i land, mens gummibåden fra Østsjællands Beredskab i Taastrup var standby.

arrow Læs også: Tre unge sad fast i lukket trækfærge: Måtte hjælpes i land

Den nye trækfærge, der blev indviet i begyndelsen af juli, går hen over Tueholmsøen. Trækfærgen forbinder de to trækæmper - Lille Thilde i Vallensbæk og Thomas på bjerget i Albertslund.

Man skal selv lægge kræfterne i for at få færgen over på den anden side ved at trække i færgens tov. Det er i øvrigt på eget ansvar at benytte trækfærgen.

Torsdag aften havde de to piger og en hund taget trækfærgen. De sad dog fast ude på Tueholmsøen og kunne ikke komme i land. Da de havde siddet på trækfærgen i det meste af halvanden time, ringede de 112 for at få hjælp, og Østsjællands Beredskab i Taastrup rykkede ud. Beredskabet indsatte en gummibåd, der kunne hente pigerne og hunden på trækfærgen.

Kort forinden var borgere, som var blevet opmærksom på situationen, gået i aktion, og fire mænd fik trukket pigerne ind til land.

Den vagthavende hos Østsjællands Beredskab i Taastrup fortæller, at det var noget kabelværk på trækfærgen, der drillede, og da der samtidig er en kraftig bevoksning i søen på grund af det varme vejr, så kunne pigerne ikke rokke trækfærgen.

Det hele endte godt, og pigerne fik noget vand af beredskabet, til at slukke tørsten efter det lange, varme ophold ude på søen.

arrow Trækfærge tages ud af drift
26. juli 2019 kl. 10:11 Opdateret: kl. 10:11
arrow Små pirater indviede Tildes trækfærge
05. juli 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:12