20. oktober 2019
- I skal gøre jer umage med jeres uddannelse, sagde Pia Kjærsgaard. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

- I skal gøre jer umage med jeres uddannelse, sagde Pia Kjærsgaard. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pia Kjærsgaard til de unge: I skal gøre jer umage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Kjærsgaard til de unge: I skal gøre jer umage
Vestegnen - 04. december 2018 kl. 06:52
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Bliver vi hørt, når vi laver demonstrationer mod de nye fraværsregler, ville en af eleverne på Albertslund Gymnasium vide, da Pia Kjærsgaard forleden besøgte Albertslund Gymnasium.

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard bekræftede, at gymnasieeleverne bliver meget hørt, og at gymnasieeleverne har rigtig gode muligheder for at blive hørt i forskellige sammenhænge.

Pia Kjærsgaard havde også en holdning til de nye regler om fravær, og konstaterede, at fraværsprocenten er for høj, som billedet er nu.

- Man skal ikke f.... med sin uddannelse, som hun udtrykte det.

- I er så hamrende priviligerede. I kan få en gratis uddannelse, fra skolen, over ungdomsuddannelse til videregående uddannelse - men man skal passe sine ting, sagde Pia Kjærsgaard direkte henvendt til de godt 300 elever, der var samlet i aulaen på Albertslund Gymnasium.

Efter en time med demokrati på skemaet, ønskede hun de unge held og lykke med deres uddannelse, og sagde med et glimt i øjet:

- Det er vigtigt med ikke så meget fravær. Gør jer umage!

Det er ikke hver dag man får mulighed for et besøg af Folketingets formand, så Albertslund Gymnasium takkede hurtigt ja, da chancen opstod.

Der var kø for at komme ind i aulaen og møde Pia Kjærsgaard. Der går cirka 700 studerende på Albertslund Gymnasium, og der er kun plads til omkring halvdelen i aulaen, så mange fik ikke adgang.

Pia Kjærsgaard blev mødt med store klapsalver, da hun ankom.

Hun viste en video om sit arbejde som Folketingets formand, hvor hun ikke alene skal få de demokratiske processer til at forløbe optimalt, men hvor hun også har det øverste ansvar for de cirka 1200 mennesker, som har sin daglige gang på Christiansborg.

Foruden de folkevalgte, så er der folketingsbetjente, administrativt personale, jurister, økonomer, rengøringsmedarbejdere - og Folketinget har såmænd også en kiosk, flere restaurationer og en stylist.

- Christiansborg er som en lille landsby. Der er det hele, fortalte Pia Kjærsgaard og understregede, at hvis folketingsmedlemmer tager en tur hos stylisten, så er det altså for egen regning.

Folketingets formand fik også punkteret nogle af de myter, som dukker op om Folketinget. Hun forklarede blandt andet de unge, hvorfor folketingssalen nogle gange kan se tom ud, fordi de folkevalgte har gang i andre opgaver.

Spørgelysten var stor hos de unge på Albertslund Gymnasium, og emnerne var mange - fra EU til ytringsfrihed.

En af de unge ville vide, om det er svært at være DF'er og samtidig folketingsformand. Pia Kjærsgaard forklarede, at hun som folketingsformand ikke blander sig udadtil i den partipolitiske debat.

- Jeg er jo stadig folkevalgt, jeg forholder mig stadig til tingene, og jeg stemmer også i forbindelse med afstemninger - men jeg deltager ikke som sådan i den politiske debat, forklarede Pia Kjærsgaard.

- Selvom jeg er folketingsformand, så er jeg fortsat DF'er helt ind til knoglerne, selvfølgelig er jeg det, og det ville også være underligt andet. Jeg tror også Mogens Lykketoft var socialdemokrat helt ind til knoglerne, da han sad i formandsstolen, sagde Pia Kjærsgaard.