25. maj 2020
Mormorordningen er et af i alt 113 projekter, som Nordea-fonden har støttet med samlet 2,5 millioner kroner i denne omgang. Foto: Ole Mikkelsen
Mormorordningen er et af i alt 113 projekter, som Nordea-fonden har støttet med samlet 2,5 millioner kroner i denne omgang. Foto: Ole Mikkelsen
Foto: Foto Ole Mik - Tlf.: 28351291 / 36498115
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overmormor Kirsten siger helst ikke nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overmormor Kirsten siger helst ikke nej
Vestegnen - 06. november 2019 kl. 18:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enlige forældre og tilflyttere fra provinsen står jævnligt med et pasningsproblem, når næsen løber, og feberen rammer de yngste.

Men i Hvidovre har man en mormorordning, som træder til med en hjælpende hånd, når det kniber allermest med at få hverdagen til at hænge sammen i småbørnsfamilierne.

I 20 år har overmormor Kirsten Baltzer Jepsen, 81, styret det frivillige korps af mormødre, som nu har fået 30.000 kroner fra Nordea-fondens Lokalpulje til blandt andet kurser og legetøj.

Med sig i tasken har mormødrene nemlig altid en legetøjsoverraskelse til de syge børn, som de ofte ikke kender på forhånd.

- Det er yderst sjældent, at børnene græder, når deres forældre går på arbejde, fortæller Kirsten Baltzer Jepsen, der er tidligere sundhedsplejerske.

Med i korpset er Grethe Vestergård, 71, der også har legetøj med i tasken.

- Det er som regel noget specielt modellérvoks eller malegrej, som børnene bliver meget optaget af. Hvis de en sjælden gang græder, så går det over i løbet af fem minutter. Børn er generelt meget tillidsfulde, siger hun.

Grethe Vester har haft gode oplevelser med sin mormortjans.

- Jeg kommer hos en familie med et tvillingepar og en ældre søster, og de spørger hver gang, når en af dem er syge, om de ikke også må blive hjemme hos Grethe. Det synes jeg er rigtig sødt, fortæller hun, der har ry for at være lidt af en pandekagemormor.

- Hvis barnet ikke er alt for sløj, laver vi pandekager sammen om eftermiddagen, og der er som regel også lidt til når forældrene kommer hjem, fortæller hun.

Grethe Vestergård er mormor to gange om ugen, for der skal også være tid til at gå til badminton og gå til linedance.

Ialt tæller mormorordningen kun otte mormødre, og på vej ind i højsæsonen for syge børn bekymrer det overmormor Kirsten Baltzer Jepsen.

- Det hænder jo, at vi må sige nej, men det vil vi jo helst ikke. Vi får mange henvendelser fra omegnskommunerne. Forleden var der en mor fra Hørsholm, der ringede, men der cykler vi altså ikke til, siger Hvidovres overmormor, der håber på tilgang af flere mormødre.

- Vi har det rigtig rart sammen og tager på udflugter og kurser sammen. Men vi skulle helst være 14. Otte er lige i underkanten, siger hun.

Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?