11. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev besættelseshistorie i gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev besættelseshistorie i gaden
Vestegnen - 05. juli 2020 kl. 09:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2020 er 75-året for Danmarks Befrielse og afslutningen på Anden Verdenskrig.

Det markerer Forstadsmuseet med en ny "Historien i Gaden"-udstilling, der fortæller om nogle af de dramatiske hændelser, der fandt sted i Brøndby og Hvidovre under Besættelsen.

Rundt om i begge kommuner vil man kunne finde store fortovsklistermærker med fotos og fortællinger om, hvad der skete lige præcis dér. Rundt om i Brøndby, særligt i Brøndbyøster, står der en række mindesten, der markerer, hvor flere unge mænd mistede livet i kampen mod den tyske besættelsesmagt i krigens sidste dage i månederne op til og i maj 1945.

Særligt den 5. maj på Befrielsesdagen blev en skæbnens dag i Brøndbyøster, hvor fire frihedskæmpere blev skudt af tyskerne.

På turen rundt i Hvidovre vil man støde på tilsvarende dramatiske begivenheder og fortællinger. Villaen på Kirkebroen 7 blev sprængt i luften i marts 1945 af Gestapo som en hævnaktion. I kælderen på Hvidovre Bibliotek var kommunikationscentral og infirmeri for modstandsgruppen Hvidovrekompagniet.

Alt dette og meget mere vil man kunne møde på turen rundt i Brøndby og Hvidovre. Et oversigtskort over, hvor klistermærkerne befinder sig, ligger på www.forstadsmuseet.dk

Husk at tage smartphone n med rundt på tur. På hvert klistermærke er der en QR-kode, man kan scanne med mobilens kamera, og som leder videre til Forstadsmuseets hjemmeside, hvor man får historierne i deres fulde længde.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?