9. maj 2021
Kulturhuset Viften får både ny musikskole og bistro tilknyttet. Begge dele er under opførelse.
Kulturhuset Viften får både ny musikskole og bistro tilknyttet. Begge dele er under opførelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Open call: Kunst til ny musikskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Open call: Kunst til ny musikskole
Vestegnen - 22. april 2021 kl. 08:27

Rødovre Kunstråd inviterer nu alle professionelle kunstnere med interesse og erfaring for kunst i det offentlige rum til at deltage i et open call. Kunstrådet ønsker forslag til et blivende kunstværk til foyeren på Rødovres nye musikskole.

- I Rødovre ser vi kunsten som en vigtig del af vores liv og hverdag. Derfor sørger vi for at tænke den ind, når vi udvikler vores fælles pladser, parker og opfører bygninger. Når kunsten optræder i samspil med sine omgivelser, formår det at samle os og skabe et mødested og et fællesskab, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget i Rødovre, Lene Due.

Rødovre Kunstråd ønsker til open call at modtage enkle og konkrete idéforslag, der i skitseform beskriver kunstværkets grundlæggende idé, form, materiale, størrelse og udtryk. Det er et krav, at værket er et blivende kunstværk og gerne skabt specifikt til den nybyggede musikskoles foyer.

Artiklen fortsætter under boksen

Fællesskabet i foyeren

Foyeren er et helt centralt rum i den nye bygning, der fremover vil byde alle musikskolens brugere og gæster velkommen.

Rummet er et åbent gennemgang- og opholdsrum og fungerer i praksis som fordelingsrum til de ni øvelokaler, koncertsalen og undervisernes faciliteter. Her vil forældre, bedsteforældre og elever på musikskolen opholde sig før og efter undervisningen.

- Vores musikskole danner ramme om et fællesskab, hvor kreativiteten og inspirationen blomstrer. Det er vores forventning, at et kunstværk kan spille ind i det fællesskab som katalysator for kreativiteten og give både brugere og besøgende noget at mødes over og tale om, siger Lene Due.

Artiklen fortsætter under boksen

Byggeriet af musikskolen står til indvielse i september 2021. Dens placering på Rødovre Rådhusplads har givet anledning til, at man i udformningen skriver bygningen ind i historien, der er skabt om Arne Jacobsens rådhus og bibliotek. Byggeriet vil derfor blandt andet være kendetegnet ved en farvesætning, der følger Arne Jacobsens farveskala skabt til Rødovre Rådhus.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?