30. oktober 2020
Politiet anholdt fem personer i forbindelse med den aflyste demonstration i Albertslund.
gallery icon

Se billedserie

Politiet anholdt fem personer i forbindelse med den aflyste demonstration i Albertslund.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opdateret: Otte anholdt ved Paludan-uroligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opdateret: Otte anholdt ved Paludan-uroligheder
Opdateret 16. april 2019 kl. 05:54
Vestegnen - 16. april 2019 kl. 00:10
Af Peter Erlitz

Artiklen er opdateret med de nyeste tal og oplysninger fra Vestegnens Politi.

Otte personer er blevet anholdt, og to af dem vil senere tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup med krav om varetægtsfængsling.

Det drejer sig om en 25-årig mand, der sigtes for at kaste sten mod politiet to gange og for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Og det drejer sig om en 17-årig mand, der sigtes for forsøg på forsætlig brandstiftelse og grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

De øvrige seks anholdte er blevet løsladt.

––

Vestegnens Politi har på nuværende tidspunkt anholdt fem personer i forbindelse med urolighederne i Albertslund mandag eftermiddag og aften.

Senest oplyser politiet, at der bruges gas mod uromagere i Kanalens Kvarter. Politiet opfordrer beboere til at få indendørs og lukke vinduerne.

Desuden er der meldinger om brande i Klokkens Kvarter, i Kanalens Kvarter, i Vognporten ved Albertslund Centrum og i Faklens Kvarter,

Urolighederne kommer i forbindelse med en aflyst Rasmus Paludan-demonstration tidligere mandag.

- Vi er lidt overraskede over, at der er opstået uroligheder, efter vi gav forbud mod demonstrationen. Vi troede, at det ville lægge en dæmper på begivenhederne, så denne uro og ballade, som vi ser nu, havde vi ikke ventet, siger politiinspektør Mogens Lauridsen, der er chef for beredskabet hos Vestegnens Politi.

Det har dog ikke forhindret Vestegnens Politi i en effektiv indsats mod uromagerne, der både kommer udefra og fra lokalområdet.

På nuværende tidspunkt er fem blevet anholdt. To for ildspåsættelse, én for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og én for overtrædelse af fyrværkeriloven.

arrow Læs også: Uro efter demonstration: 17-årig skal i fængsel
Lukkede ned for demonstration

Det var annonceret, at Rasmus Paludan fra partiet Stramd Kurs skulle holde en demonstration på en p-plads ved Egelundskolen i Albertslund mandag kl. 16.

Den blev dog forbudt af Vestegnens Politi.

- I første omgang fik vi en anmodning i går (søndag) om afholdelse af en demonstration på Vestegnen. Det sagde vi nej til, fordi vi ikke mente at have de nødvendige ressourcer, blandt andet set i lyset af begivenhederne i København. Til gengæld gav vi tilladelse til en demonstration mandag klokken 16, fortæller politiinspektør Mogens Lauridsen.

- Omkring klokken 16 kunne vi se, at der havde samlet sig 3-400 personer. Nogle var maskerede og havde kasteskyts med - og der var i det hele taget en dårlig stemning. Derfor gav vi et forbud, forklarer Mogens Lauridsen.

Rasmus Paludan modtog beslutningen, der officielt blev taget omkring kl. 19.15, mens han var på politigården i Albertslund. Og derfor dukkede han aldrig op til den annoncerede demonstration.

Det var efter den aflyste demonstration, at der opstod uro rundt om i Albertslund, og den er fortsat i gang. Der har blandt andet været flere tilfælde af hærværk og ildspåsættelser.

- Vi regner med at være i området resten af aftenen og natten, hvor vi vil pågribe uromagere og forhindre yderligere uro. Det er mindre grupper af uromagere, der flytter sig rundt, og vi skal nok få fat på dem, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Vestegnens Politi oplyser, at der natten igennem vil være tryghedsskabende patruljer rundt om i Albertslund.

arrow Se video og billeder: Beboer efter uro: Det var voldsomt
16. april 2019 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:34
arrow To er fængslet efter ballade i Albertslund
16. april 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:00
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?