19. november 2018
Det er et hegn af denne type, som skal opsættes rundt om politigården i Albertslund. Hegnet vil dog være malet grønt, så det falder mest muligt sammen med den eksisterende beplantning.
Det er et hegn af denne type, som skal opsættes rundt om politigården i Albertslund. Hegnet vil dog være malet grønt, så det falder mest muligt sammen med den eksisterende beplantning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øger sikkerheden ved politigården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øger sikkerheden ved politigården
Vestegnen - 11. januar 2018 kl. 19:22
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har i flere år været diskuteret, om politigården på Birkelundsvej i Albertslund skulle indhegnes af sikkerhedsmæssige årsager. Drabet på en politibetjent i december 2016 lige foran politigården, satte ekstra gang overvejelserne, blandt andet for at øge trygheden for de mange, der til daglig arbejder på politigården. Man har ganske enkelt lyttet til de ønsker, der er kommet fra personalet.

Nu ligger der et projekt, hvor hele grunden, hvor den døgnbemandede politigård for Vestegnens Politi ligger, bliver indhegnet med et cirka 2,5 meter højt hegn. Det bliver dog stadig muligt for borgerne at komme direkte til ekspeditionen, uden at skulle igennem en sluse, og der vil stadig være en åben p-plads til gæster.

»Vi følger udviklingen i samfundet og vurderer løbende sikkerheden for vores medarbejdere. Det gælder både vores bygninger, og når vi patruljerer og færdes på gader og stræder, så vi hele tiden er i stand til at varetage vores kerneopgave og kan arbejde for at skabe tryghed og sikkerhed for borgerne på Vestegnen,« siger Karen Marie Olesen, der er stabschef hos Vestegnens Politi og leder af politikredsens administration.

»For os har det været en balance mellem tilgængelighed og sikkerhed, og det har vi brugt rigtig meget energi på. Vi er kommet frem til en løsning, hvor borgerne stadig kan komme direkte til ekspeditionen,« tilføjer hun.

Samtidig har det været vigtigt for Vestegnens Politi at finde en løsning, som er æstetisk i forhold til omgivelserne.

»Vi har ønsket en indhegning, der placeres inde på grunden, bag beplantningen. Hele vejen omkring grunden er der en beplantning, som vil skjule eller sløre hegnet. Desuden har vi valgt et hegn, der er malet grønt, så det falder mest muligt ind i omgivelserne,« siger Karen Marie Olesen.

For Vestegnens Politi handler det om at føre sikkerheden op på 2018-niveau.

»Hvis man forestillede sig, at politigården blev bygget i dag, så ville man uden tvivl have tænkt sikkerhed ind på en anden måde,« bemærker stabschef Karen Marie Olesen.

Der er i dag overvågning af arealet rundt om politigården, og den vil blive optimeret i forbindelse med opsætningen af hegnet.

Hele projektet er lige nu i nabohøring. Årsagen er, at Albertslund Kommune skal give en dispensation fra lokalplanen, hvis hegnet skal kunne sættes op. Lokalplanen tillader kun opsætning af hegn på et mindre område, beregnet til hundegård.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk