21. februar 2019
Julie Høgh og Rasmus Stjerne Hansen, der er skipper for herrerholdet ved OL, sender begge en sten af sted. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Julie Høgh og Rasmus Stjerne Hansen, der er skipper for herrerholdet ved OL, sender begge en sten af sted. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OL-debutant: Sådan er forventningerne til OL

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL-debutant: Sådan er forventningerne til OL
Vestegnen - 12. februar 2018 kl. 13:06
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter et turbulent efterår for dansk kvindecurling med Team Danmark-støtte, der blev droppet, et opløst hold i form af Team Lene Nielsen og en sensationel OL-kvalifikation for et nyt curlinghold har gjort, at 18-årige Julie Høgh fra Hvidovre om få uger er med ved vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang.

arrow Læs også: Curlingherrer fejler fælt og taber klart til USA

»Den seneste periode har været uvirkelig. Og det er ikke helt gået op for mig. Når mine klassekammerater siger, ej hvor er det vildt, at du skal til OL, tænker jeg: nå, ja det er det da også. Men det kommer nok først til at gå helt op for mig, i lufthavnen, når vi skal af sted,« siger Julie Høgh, der til daglig Studerer på HF på Falkonergården, hvor der er plads til at dyrke sport

Hun er Født og opvokset i Hvidovre og bor stadig hjemme hos forældrene i byen.

Hendes far Martin spiller også curling og har gjort det i mange år, og derfor er hun kommet i curling-hallen i Frihedens Idrætscenter, siden hun var lille, og det var nok lidt nærliggende, at hun også selv skulle begynde til curling.

I begyndelsen af den stadig unge karriere var der også en anden sportsgren, som Julie Høgh dyrkede på højt niveau.

»Jeg var både elitesvømmer og spillede curling på højt niveau. Jeg har altid været glad for at have noget at gå op i og være god til,« siger hun.

På et tidspunkt blev det svært at balancere de to sportsgrene og Julie Høgh valgte curlingen.

»Det gjorde jeg blandt andet, fordi jeg var glad for, at man havde et hold, hvor man får nogle tætte venner,« siger hun.

Nu er hun så en del af det hold, der skal til OL i Sydkorea. Holdet, der består de to rutinerede søstre Madeleine og Denise Dupont, de to 18-årige debutanter Julie Høgh og Mathilde Halse samt Lina Knudsen som reserve, slog sig sammen i efteråret og kvalificerede sig til legene i Sydkorea.

Og den sammensmeltning er gået godt.

»Det har været en stor udfordring, at vores hold er blevet sat sammen på denne måde. Men det er gået godt, og vi har gjort det godt og haft snakket meget om det. Det har fungeret fra start af, og vi har været meget heldige,« siger Julie Høgh, der giver sit bud på, hvad der udgør et godt curlinghold.

»Når man spiller sammen i en kamp over to og en halv time, skal man kende hinanden og være på banen for hinanden. Vi har et mantra, der hedder, at man skal give til holdet i stedet for at tage fra holdet,« siger hun og forklarer.

»Hvis man for eksempel har spillet en dårlig sten, skal man ikke bande og svovle og tage energien og gejsten væk fra holdet, i stedet skal man opmuntre de andre og være positiv. På den måde giver man noget til holdet.«

Skipper Madeleine Dupont og hendes søster Denise Dupont var begge med til OL i 2010, og deres rutine og erfaring har en kæmpe betydning for de yngste på holdet.

»Når Mathilde og jeg ser stjerner, hjælper de os lidt ned igen. Det har været godt at have Denise og Madeleine på holdet, så vi ikke var fløjet af sted og endt på en anden planet. De er også gode til at inddrage os i, så vi har udviklet en fantastisk holdånd,« siger Julie Høgh.

Især Madeleine Dupont har en stor betydning for Julie Høgh, og man mærker, at der er en god kemi, for når hun taler om Madeleine Dupont, er det med kælenavnet »Madde«,

»Jeg har spillet med hende i en kort periode for cirka tre år siden, da jeg var junior. I den periode udviklede jeg mig at enormt meget,« siger hun og fortsætter.

»Jeg vil vove at påstå, at hvis ikke det havde været for hende, var jeg ikke fortsat på det niveau,« lyder rosen fra Julie Høgh.

Det var en overraskelse, at det sammensatte curlinghold kvalificerede sig til vinter-OL, og forventningerne er da heller ikke, at man tager medaljer.

»Vi har forventningsafstemt som hold. Ingen andre har forventninger til os, og det er fedt, at vi kun kan overraske. Vi kan ikke skuffe, vi kan spille frit, og det er dejligt. Vores mål er at leve op til vores bedste. Vi skal spille det bedste, vi kan, og forhåbentlig kan vi vinde et par kampe. Vi skal bare tage det roligt og være glade,« lyder det.

arrow Curlingskipper om første OL-sejr: En forløsning
16. februar 2018 kl. 04:56 Opdateret: kl. 04:58
arrow Svenske favoritter dukker Danmarks curlingkvinder ved OL
14. februar 2018 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:12
arrow Danske curlingherrer taber til Sverige i første OL-opgør
14. februar 2018 kl. 03:46 Opdateret: kl. 03:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk