18. juli 2019
Udbygningen af Glostrup Station betyder, at regionaltogene får et stop i Glostrup, inden de fx kører direkte mod lufthavnen. Projektet indeholder også en ny stiforbindelse på tværs af jernbanen i Glostrup.
Udbygningen af Glostrup Station betyder, at regionaltogene får et stop i Glostrup, inden de fx kører direkte mod lufthavnen. Projektet indeholder også en ny stiforbindelse på tværs af jernbanen i Glostrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tog-knudepunkt på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt tog-knudepunkt på Vestegnen
Vestegnen - 15. marts 2019 kl. 09:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Passagererne på Glostrup Station får fremover mulighed for at skifte til en række regionale forbindelse, som vil knytte Glostrup tættere sammen med omverdenen. Regionaltogene vil supplere busserne, S-togene og den kommende letbane.

arrow Læs også: Landsbyer råber op mod Ring 5

Det står klart, efter Regeringen indgik aftale med Dansk Folkeparti om en plan for udbygning af infrastrukturen i Danmark. Planen indeholder en post på 251 millioner kroner til etablering af en ny fjerntogsperron på Glostrup Station, så regionaltogene fremover kan holde på stationen. Og da oppositionen på Christiansborg længe har været positiv overfor en udbygning af den kollektive trafik og udviklingen omkring Glostrup Station, så ser det nu ud til, at der er bred enighed om at gennemføre byggeriet.

I aftalen står der, at udvidelsen af Glostrup Station forventes gennemført i perioden fra 2025 til 2030.

Dermed forbedres forbindelserne mellem Vestegnen og det øvrige Sjælland mærkbart, og der bliver mulighed for omstigning mellem regionaltog og de øvrige transportformer. Med etableringen af Hovedstadens Letbane, som åbner i 2025, bliver der desuden mulighed for at skifte mellem letbane, S-tog og regionaltog i Glostrup, hvilket giver et bedre passagergrundlag over hele linjen. Udvidelsen forventes at give en passagervækst på cirka 40 procent på Glostrup Station.

- Vi har kæmpet i lang tid for at få udbygget Glostrup Station, så de mange rejsende kan komme nemt og hurtigt rundt på hele Sjælland. Ikke siden 2005 har regionaltogene stoppet i Glostrup. Men med den nye investering får vi regionaltogene tilbage til Glostrup, og vores station bliver samtidig et stort og vigtigt knudepunkt for offentlig transport. Det er gode nyheder for Glostrup, så jeg er en meget glad borgmester i dag, siger John Engelhardt (V), borgmester i Glostrup Kommune.

Med udbygningen af Glostrup Station kan regionaltog fra henholdsvis Ringsted og Holbæk blive omlagt direkte til Københavns Lufthavn via Ny Ellebjerg, så man slipper for at køre ind forbi Hovedbanegården. Det vil medføre tidsgevinster for passagererne i form af kortere rejsetid som følge af bedre køreplaner. Det vil også give en lavere forsinkelsestid, fordi Hovedbanegården i den nuværende trafik er en flaskehals.

arrow Jerkel: Alle må hjælpe til mod Ring 5
15. marts 2019 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow - Det må snart være Roskildes tur igen
15. marts 2019 kl. 13:47 Opdateret: kl. 13:47
arrow Motorvej på vej: Sådan reagerer politikerne
15. marts 2019 kl. 12:49 Opdateret: kl. 16:32