13. december 2017
Etape 2 af erhvervsområdet Winthersminde ved Ishøj Stationsvej er trekanten i toppen efter højspændingsmasterne. Foto: Ajcon A-S
gallery icon

Se billedserie

Etape 2 af erhvervsområdet Winthersminde ved Ishøj Stationsvej er trekanten i toppen efter højspændingsmasterne. Foto: Ajcon A-S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt erhvervsområde tæt på udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt erhvervsområde tæt på udsolgt
Vestegnen - 13. marts 2017 kl. 15:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøj Kommune er tæt på at kunne melde alt udsolgt i det nye erhvervsområde Winthersminde, mindre end et år efter, at første etape blev indviet.

Den seneste køber er den lokale virksomhed Thurah Transport, der har købt den 35.000 kvadratmeter anden og sidste etape af det i alt 270.000 kvadratmeter store erhvervsområde, der er forbeholdt transport- og distributionserhverv og produktionsvirksomheder med et betydeligt transportbehov.

»Vi er glade for vores lokale virksomheder og samarbejdet med dem. Derfor ligger det også byrådet meget på sinde at skabe mulighed for, at vi kan imødekomme virksomhedernes ønsker om blandt andet udvidelser. Det har vi gjort med Winthersminde, hvor Thurah Transport nu bliver den anden Ishøj-virksomhed, der kommer til at bo i det nye erhvervsområde. Den første var vores Drive Inn Grill på Ishøj Stationsvej,« siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Thurah Transport er Danmarks ældste vognmandsfirma, grundlagt i København i 1881. Firmaet flyttede til Ishøj i 2002, og beskæftiger i dag cirka 60 medarbejdere.

Når Thurah Transport flytter, bliver der hverken langt at køre for lastbilerne eller langt for medarbejderne at slæbe flyttekasserne, for der er kun et par kilometer imellem den gamle og den nye adresse.

»Thurah har haft vækst, siden vi flyttede til Ishøj i 2002, og siden 2010 har vi ønsket at udvide, men det har desværre ikke været muligt på den nuværende adresse,« siger direktør for Thurah Transport, Lars M. Mouritsen. Han er glad for, at de fik mulighed for at udvide lokalt i Ishøj.

»Vi har i en del år arbejdet for et bedre Ishøj ved at styrke samarbejdet mellem Ishøj Kommune og erhvervslivet via Ishøj Erhvervsforening. Det er en fornøjelse at se, at Ishøj Kommune gennem hele sin proces med omdannelse og udviklingen af Winthersminde har ført en åben proces overfor det lokale erhvervsliv,« siger Lars M. Mouritsen, der udover at være direktør for Thurah Transport, også er formand for Ishøj Erhvervsforening.

Thurah Transport overtager Winthersminde-grunden den 1. juli og håber at kunne flytte ind engang i løbet af 2018. De første streger til det nye byggeri er ved at blive sat på papiret af Ishøj-arkitektfirmaet AK83, som Thurah Transport har hyret ind til opgaven.

Det bliver i første omgang kun 20.000-25.000 af de 35.000 kvadratmeter, som Thurah Transport får behov for, men det er stadig cirka en tredobling af det nuværende areal. Virksomheden er åben overfor, at andre kan leje sig ind på/købe resten og skal udover det også have solgt de nuværende 2 gange 4.000 kvadratmeter på Baldershøj i det store erhvervsområde.

Den ekstra plads skal Thurah Transport bruge på at gennemføre sine vækstplaner, og virksomheden er klar på at hyre lokal arbejdskraft.

»Hvis vi står med to ansøgere, der begge har de rette og de samme kvalifikationer, vil vi også vægte og vælge den, der bor tættest på. Det gør alting meget nemmere for både arbejdsgiver og arbejdstager,« siger Thurah-direktøren.

Thurah Transport ønsker fortsat vækst på sine tre forretningsområder, som er krankørsel, entreprenørkørsel og distributionskørsel, og planlægger nye forretningsområder og mulighed for at kunne parkere sine lastbiler på egen grund.

»I stedet for at lastbilerne skal holde på gader og stræder, vil vi gerne give vores lastbilchauffører en ordentlig arbejdsplads, hvor de kan møde ind og have en normal arbejdsdag og derefter komme hjem til familien,« siger Lars M. Mouritsen.

Som et nyt forretningsområde vil Thurah Transport tilbyde en terminal, hvor virksomheder indenfor byggeriet kan aflevere og opbevare kranvognsgods, der kræver særlig meget plads, indtil der er brug for dem på byggepladsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk