15. december 2019
Henrik Paludan-Mørk står bag det nystartede bryggeri, som er åbnet i et nedlagt autoværksted.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Paludan-Mørk står bag det nystartede bryggeri, som er åbnet i et nedlagt autoværksted.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt bryghus vil brygge velsmagende klassikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt bryghus vil brygge velsmagende klassikere
Vestegnen - 18. november 2019 kl. 20:22
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vores ønske er at være det lokale bryghus, fortæller Henrik Paludan-Mørk fra Hvidovre Bryghus.

I slutningen af april slog ægteparret Henrik Paludan-Mørk og Michelle Linderod dørene op til Hvidovre Bryghus, som er åbnet i et gammelt, ombygget autoværksted.

Herfra både brygger og sælger de øl, og det er gået forrygende ind til videre. Fire ud af syv øl er udsolgt i skrivende stund, men øltankene i baglokalet er fuld gang med at producere mere.

Det bliver ikke de eksperimenterende øl, som kommer ud under navnet Hvidovre Bryghus.

- Nogle gange bliver specialøl langt fra det, hr og fru Danmark kan lide. Vi vil lave klassiske øl. Hvede, porter, pilsner... de mest velkendte, siger Henrik Paludan-Mørk.

Og det er netop det, bryggeren mener, skal være kendetegnet for Hvidovre Bryghus. Klassikere der smager af mere.

Og så vil der engang imellem komme sæsonøl til salg. Som for eksempel Hyldeøl, når hyldeblomsten blomstrer.

Fra 25 til 600 liter

Henrik Paludan-Mørk har brygget øl siden 2009.

- Til mit bryllup fik vi specialøl. Vi blev helt benovet. Kan øl smage sådan, siger han.

Derefter fik han hurtigt fat i udstyret til at brygge 25 liter øl. Det som en typisk dansk hobbybrygger har, forklarer han. Men de 25 liter blev hurtigt for lidt. Der skulle ske mere. Så blev det 50 liter, så 100 liter, ind til det heller ikke var nok.

Sidste år tog ægteparret så skridtet til gå fra hobby til virksomhed, hvor de kan brygge 600 liter af gangen. Men det er på mange måder stadig en hobby, for Henrik Paludan-Mørk har sit job i it-branchen ved siden af, mens konen er overlærer.

- Lige nu har jeg to fuldtidsjob. Man skal ikke have meget succes, før arbejdsmængden bliver enorm, siger han.

Planen er da også, at de om to år kan begynder at leve af det.

- Et bryghus er en stor investering. Det koster! Den første million er væk, og det meste af den næste, siger Henrik Paludan-Mørk.

Meget af tiden går med at kigge forbi bryghuset og smage, om øllen har det godt. Og senere i dag skal de hælde brown ale og porter på flaske.

- Vi knokler og knokler, og så kommer folk og fjerner øllen, siger han med et grin, for det går allerede nu økonomisk bedre end forventet.

- Vi har mødt stor opbakning og fået mange tilkendegivelser fra lokale, siden vi åbnede, siger Henrik Paludan-Mørk.

Ind til videre kan øllene fra Hvidovre Bryghus kun købes hos selve bryggeriet. Ægteparret skriver ud på Facebook, når bryggeriet er åbent. Oftest er det fredag og lørdag, så man købe ind til weekenden.