17. oktober 2019
Rådhus Have kommer til at bestå af 85 lejligheder og 6 rækkehuse. Illustration: Zeso Architects
gallery icon

Se billedserie

Rådhus Have kommer til at bestå af 85 lejligheder og 6 rækkehuse. Illustration: Zeso Architects
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye lejeboliger på central grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye lejeboliger på central grund
Vestegnen - 14. september 2018 kl. 07:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den såkaldte Albo-grund tæt på Albertslund Rådhus, hvor der tidligere lå et plejecenter, bliver nu bebygget med lejeboliger.

Albertslund Kommune opførte for nogle år siden et nyt plejecenter, Albertshøj, og nu har man solgt Albo-grunden til boligbyggeri. Det er Pædagogernes Pension, der står bag de nye boliger.

Med 85 lejligheder og 6 rækkehuse på området bliver der tale om et helt nyt boligområde med lejeboliger centralt beliggende i Albertslund. Det nye boligområde får navnet Rådhus Have.

Lejlighederne, der alle får altan, kommer til at ligge tæt på Albertslund Centrum og tæt på Albertslund Station. De kommende beboere kan desuden glæde sig til en imponerende udsigt til Rådhussøen og direkte forbindelse til den grønne rekreative park.

Rådhus Have kommer til at rumme i alt 7.300 kvadratmeter nye boliger. Nøgleord for byggeriet er »tryghed« og »lighed«. Arkitekturen skal understøtte dette med et stort fælles gårdrum med læ og aftensol - og ved at tilstræbe at alle har mulighed for udsyn til nærområdets smukke omgivelser. Byggeriet forsynes desuden med en parkeringskælder.

Det er Zeso Architects, der har tegnet Rådhus Have. Zeso er kendt for at skabe byggerier med stærkt fokus på trivsel og velvære.

- Vi glæder os i Albertslund Kommune meget over at Pædagogernes Pensions byggeri, Rådhus Have, nu kan sættes i gang. Albertslund ønsker at udbygge sin position som en attraktiv bosætningskommune. Derfor er det et stort plus for byen, at vi nu får dette spændende boligbyggeri. Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen, siger Albertslunds borgmester Steen Christiansen.

Pædagogernes Pension har inden for de seneste år med succes lanceret boligbyggerier i høj kvalitet og med unikke beliggenheder flere steder i landet. Alle steder er der stor interesse for boligerne.

- Rådhus Have er en meget attraktiv investering for os. Vi er med helt fra starten af byggeriets udvikling, og ser det som en mulighed for at få et større stabilt afkast til vores medlemmer. Albertslund er interessant for os, fordi byen har det rette mix af vækst og strategisk god beliggenhed i forhold til København. Vi har valgt at investere i Rådhus Have, fordi vi her kan bygge attraktive lejelejligheder. Rådhus Have vil skabe dejlige rammer for både børnefamilier og 55+-segmentet, siger ejendomsdirektør Ib Jansholt, Pædagogernes Pension, og tilføjer, at medlemmerne vil få fortrinsret til at leje boligerne.

Pædagogernes Pension administrerer pensioner for mere end 110.000 pædagoger. De årlige pensionsindbetalinger udgør tre milliarder kroner. I alt forvalter Pædagogernes Pension en samlet pensionsformue på cirka 70 milliarder kroner.

Kuben Management er projektudvikler og bygherrerådgiver på Rådhus Have-byggeriet.

- Rådhus Have er endnu et eksempel på, hvordan vi i samarbejde med dygtige arkitekter, og professionelle investorer kan udvikle nye, spændende projekter, der rammer de ønsker kommuner, investorer og kommende beboere har til moderne boliger. Bag Rådhus Have ligger blandt andet en stor markedsanalyse fra rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale på det konkrete projekt, og den viser en meget stor interesse for det centralt beliggende boligprojekt, siger Ulf Christensen, adm. direktør i Kuben Management og Exometric. Både Kuben og Exometric er i dag en del af NRGi koncernen.

Interesserede kan henvende sig for at blive skrevet op på en interesseliste følgende mail: raadhus-have@kubenman.dk