1. november 2020
Melanie Veber og Christin Jackson åbner den fælles praksis »Familielægerne Ishøj«. Billedet er fra underskrivelsen i maj af lejekontrakten for lægernes nye lokaler på etage 5. Nord i Ishøjbycenter.
Melanie Veber og Christin Jackson åbner den fælles praksis »Familielægerne Ishøj«. Billedet er fra underskrivelsen i maj af lejekontrakten for lægernes nye lokaler på etage 5. Nord i Ishøjbycenter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye læger åbner for tusindvis af patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye læger åbner for tusindvis af patienter
Opdateret 10. oktober 2018 kl. 17:12
Vestegnen - 10. oktober 2018 kl. 09:21

Et nyt læge- og sundhedshus slår dørene op i Ishøj den 1. november. Borgere, som ønsker plads hos de nye læger, kan skifte fra den 17. oktober

Det er Melanie Veber og Christin Jackson, der nu åbner den fælles praksis »Familielægerne Ishøj«.

Indvielsen af den nye lægepraksis på 5. etage i Ishøj Bycenter betyder, at et stort antal Ishøj-borgere nu får mulighed for at skifte til en læge i deres egen kommune.

- Det er ingen hemmelighed, at vi længe har haft mangel på læger i Ishøj. Derfor er det en glædelig nyhed, at vi snart får to nye læger, så mange af vores borgere får mulighed for at kunne blive behandlet af en læge tæt på deres bopæl, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp.

Den nye lægeklinik åbner for tilgang af nye patienter den 17. oktober. Et lægeskift koster normalt 200 kroner, men borgere med læge uden for kommunens grænser, kan skifte gratis til en læge i Ishøj i perioden fra den 17. oktober til den 31. december 2018. Det kan de gøre ved enten at ringe til borgerservice på telefon 43576999 eller ved at henvende sig personligt i borgerservice.

- Vi har besluttet, at vi gerne vil give de borgere, som har været tvunget til at tage en læge uden for kommunens grænser, mulighed for at »vende tilbage« til Ishøj. Derfor vil de blive fritaget for at skulle betale for et gebyr for lægeskift, siger Ole Bjørstorp og understreger, at tilbuddet om gratis lægeskifte ikke kun gælder de to nye læger, men også omfatter skifte til andre læger i Ishøj, som har åbent for tilgang. Men altså kun for de borgere, som i dag har læge udenfor Ishøj.

Borgere, som i dag har læge i Ishøj, skal fortsat betale de 200 kroner for at skifte til en anden læge, men her er der til gengæld mulighed for at foretage skiftet hjemmefra ved hjælp af selvbetjening på hjemmesiden borger.dk, så de slipper for at tage i borgerservice - eller de kan få hjælp til det i borgerservice, hvis de fx er undtaget fra digital selvbetjening.

Borgerservice udvider åbningstiden de første tre dage, hvor det er muligt at skifte til de nye læger. Fra 17.-19. oktober åbner borgerservice dørene allerede kl. 8, hvilket er to timer tidligere end normalt. Den 17. oktober er der desuden fire timer længere åbent om eftermiddagen til kl. 18.

- Vi er godt klar over, at der formentlig vil være rift om at få en plads hos de nye læger. Vi har derfor blandt andet sørget for at gøre det nemmere for borgerne at nå besøget i borgerservice indenfor åbningstiden, siger Ole Bjørstorp.

Ifølge planen åbner de to nye læger i Ishøj Bycenter i første omgang op for 2.500 patienter og vil senere åbne op for yderligere cirka 700 patienter.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?