16. december 2018
I alt er cirka 50.000 målere udskiftet på Vestegnen, og det får betydning for beboernes samlede elregning. Der er penge at spare, hvis man bruger el med omtanke.
gallery icon

Se billedserie

I alt er cirka 50.000 målere udskiftet på Vestegnen, og det får betydning for beboernes samlede elregning. Der er penge at spare, hvis man bruger el med omtanke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye el-målere: Nu kan prisen variere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye el-målere: Nu kan prisen variere
Vestegnen - 16. marts 2018 kl. 06:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elnetselskabet Radius bliver i marts færdig med at udskifte elmålere på Vestegnen.

I alt er cirka 50.000 målere udskiftet på Vestegnen, og det får betydning for beboernes samlede elregning.

Der er tale om nye, fjernaflæste elmålere. Elmålerne kan afregnes time for time, og elnetselskabet Radius ændrer sine tariffer.

»De nye målere betyder, at vores boligkunder ikke længere selv behøver at give os deres aflæsning. Det vil ske automatisk. Elmåleren skal heller ikke aflæses ved flytning eller skift af el-leverandør. Det er også blevet nemmere løbende at følge sit forbrug og finde ud af, hvordan man kan spare på energien,« fortæller Jens Fossar Madsen, direktør i Radius.

Med udgangen af marts afsluttes udskiftningen i den sydlige del af Ishøj, afgrænset af Ishøj Stationsvej, Ishøj Parkvej over mod Vallensbæk. Den nordlige del af Ishøj med Ishøj Landsby skal først have skiftet målere i efteråret. Udskiftningen i Vallensbæk, Avedøre, Hvidovre og Brøndby Strand blev afsluttet medio januar. I Albertslund var arbejdet afsluttet i slutningen af december.

Radius indfører nye tariffer

De fjernaflæste elmålere kan opgøre elforbruget fra time til time. Dermed kan boligkunder, som bruger energien med omtanke, opnå en besparelse.

Det bliver muligt, idet Radius ændrer sine tariffer i takt med, at elmålerne bliver udskiftet. Der går typisk 1-1½ måned efter, at måleren er udskiftet, til de nye tariffer træder i kraft.

Forbrugerne vil dog altid blive varslet skriftligt, inden de nye priser træder i kraft.

Tarifferne, der blandt andet dækker omkostninger ved transport af el i elnettet, bliver reduceret i de perioder, hvor der er rigelig plads i elnettet, mens de hæves i de korte perioder, hvor elnettet er mest belastet.

I 94 procent af årets timer, det vil sige hele sommerperioden og 21 ud af 24 timer i vinterhalvåret, falder tariffen. Med de nuværende tariffer vil prisfaldet være knap fem øre per kilowatt-time (fra 37,51 øre til 32,36 øre). I seks procent af årets timer sætter Radius tariffen op. I tidsrummet kl. 17-20 fra oktober til marts vil den, ud fra de nuværende tariffer, blive 83,50 øre per kilowatt-time.

Kan give besparelse

Jens Fossar Madsen forklarer, at boligkunder med et gennemsnitligt forbrugsmønster ikke vil mærke forskel på elregningen:

»Vores boligkunder behøver ikke ændre vaner for at undgå at betale mere. Og man kan roligt blive ved med at lave aftensmad og lade børnene se tv, når man kommer hjem fra arbejde. Men i vinterhalvåret vil der være penge at spare ved f.eks. at sætte vasketøjet over i løbet af morgentimerne og lade opvaskemaskinen og tørretumbleren køre efter kl. 20. Og blot for god ordens skyld, så øger Radius ikke sine indtægter i kraft af timetarifferne, fordi de er lavere i langt størstedelen af årets timer,« siger Jens Fossar Madsen, direktør i Radius.

Led i grøn omstilling

Tarifferne skal sammen med de fjernaflæste elmålere understøtte den grønne omstilling i samfundet.

Det sker ved at motivere os til at flytte forbrug væk fra de perioder, hvor trækket på elnettet er størst. Dermed bliver det nemmere at få forbrug og produktion til at hænge sammen - også i en fremtid med meget mere vedvarende energi.

Man kan læse meget mere på www.radiuselnet.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk