16. juli 2019
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (th) besøgte Hvidovre onsdag eftermiddag. Her er han sammen med Mikkel Dencker på en bro hen over Amagermotorvejen.
Erhvervsminister Rasmus Jarlov (th) besøgte Hvidovre onsdag eftermiddag. Her er han sammen med Mikkel Dencker på en bro hen over Amagermotorvejen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny trafikplan: Et skridt mod Holmene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny trafikplan: Et skridt mod Holmene
Vestegnen - 13. marts 2019 kl. 16:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En udvidelse af Amagermotorvejen og prioritering af støjbekæmpelse i nærliggende boligområder i Hvidovre vil gavne virksomheder og borgere i Hvidovre - både nu og i fremtiden.

arrow Læs også: Nyt tog-knudepunkt på Vestegnen

800 millioner kroner skal bruges på en udvidelse af Amagermotorvejen, og boligområdet ved Mågevej/Hvidovre Strandvej skal hurtigst muligt sikres bedre mod støj.

Det er to nyheder til borgere og virksomheder i Hvidovre, efter at Regeringen og Dansk Folkeparti har offentliggjort en aftale om trafikinvesteringer frem til 2030.

Aftalen om udvidelsen af Amagermotorvejen baner vejen for realiseringen Hvidovre Kommunes og regeringens vision om de ni nye erhvervsøer ud for det nuværende Avedøre Holme, samtidig med at den vil løse op for den trængsel, der allerede nu belaster trafikken til og fra Avedøre Holme især i morgen- og eftermiddagstimerne.

- En løsning af de trafikale udfordringer er en forudsætning for, at Holmene kan realiseres, og derfor er vi meget glade for, at aftalen lægger op til, at udvidelsen af Amagermotorvejen skal finde sted allerede i 2025-2030, siger 1. viceborgmester i Hvidovre, Mikkel Dencker (DF).

Han pointerer samtidig, at trafikplanen også tilgodeser støjplagede borgere i den sydlige del af Hvidovre og tager hånd om den bekymring, som mange af borgerne har haft i forhold til en fremtidig etablering af Holmene:

- De indvendinger, der er kommet fra borgere i forbindelse med vores lancering af visionen om de ni erhvervsøer, har i høj grad handlet om trængsel og støj. Og ifølge planen skal der hurtigst muligt etableres bedre støjbekæmpelse ved Mågevej-Hvidovre Strandvej, som løber parallelt med motorvejen, forklarer han.

- Så også her er der fjernet en sten på vejen. Vi ønsker ikke, at de i forvejen støjplagede borgere skulle belastes endnu mere med etableringen af Holmene, tilføjer Mikkel Dencker.

Ud af en samlet pulje på 1.630 millioner kroner er der blandt andet afsat penge til bedre støjbekæmpelse fem udvalgte steder, hvor Mågevej/Hvidovre Strandvej er det ene.

Amagermotorvejen er en af Danmarks mest belastede motorvejsstrækninger med en hverdagsdøgntrafik 2018 på 120.000-130.000 biler. Regeringens og Dansk Folkepartis plan er at øge motorvejens kapacitet ved etablering af flere spor samt ombygning af tilslutningsanlæg og motorvejskryds.

arrow Vestegns-politikere glade for trafikaftale
14. marts 2019 kl. 10:11 Opdateret: kl. 10:11
arrow Det får Vestegnen i ny trafikaftale
13. marts 2019 kl. 14:21 Opdateret: kl. 14:21