22. januar 2021
To mænd er dømt for at have opbevaret narko i en skrotbil, der var parkeret i et boligkvarter i Albertslund.
To mænd er dømt for at have opbevaret narko i en skrotbil, der var parkeret i et boligkvarter i Albertslund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Narkolager i skrotbil: To unge i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Narkolager i skrotbil: To unge i fængsel
Vestegnen - 14. januar 2021 kl. 14:16
Af Peter Erlitz

En gammel skrotbil uden nummerplader, der skulle transporteres væk, har sendt to narkohandlere i Albertslund på et længere fængselsophold.

De to narkohandlere på 18 og 20 år fra henholdsvis Albertslund og Roskilde er hver idømt tre års fængsel for at besidde og sælge hårde stoffer for ikke under 150.000 kroner, oplyser Vestegnens Politi.

Sagen tog sin begyndelse den 2. juli 2020, da en ældre, uregistreret bil skulle slæbes væk fra en parkeringsplads i et boligkvarter i Albertslund, hvor den havde stået efterladt i nogen tid.

Men det viste sig, at der i den ejerløse bil var gemt 910 gram kokain, 655 ecstasy-piller, 487 gram MDMA og 150.000 kontante kroner.

Vestegnens Politi undersøgte sagen nærmere, og fandt ad omveje frem til, at de unge mænd havde brugt den gamle bil som narkolager, og at en af dem havde efterladt en større mængde kokain og penge i bilen - cirka 20 minutter før, den blev læsset på en lastbil og kørt væk af en vognmand.

De to mænd blev anholdt og varetægtsfængslet den 14. juli 2020, og begge har siddet fængslet siden.

Retten i Glostrup dømte den 18-årige for besidde al narkotika i bilen, mens den 20-årige »kun« blev dømt for at besidde størstedelen af kokainen - nemlig 870 gram - og begge med henblik på videresalg.

- Derudover dømte retten dem begge for at have tjent de 150.000 kroner i bilen ved at sælge omkring 190 gram kokain i tiden op til, bilen blev fjernet - og den 20-årige blev desuden dømt for at have tjent andre 55.850 kroner på at sælge yderligere cirka 70 gram kokain, siger anklagerfuldmægtig Anne-Kirstine Krogh Mathiesen, anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

De to dømte overvejer, om de vil anke dommen. De er fortsat fængslet efter dommen.

Hvor den gamle bil uden nummerplader endte, meldte retsmødet ikke noget om.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?