24. januar 2019
16-årige Morten Frendrup fra Tuse går i 10. klasse på Brøndby Idrætsefterskole, mens han spiller fodbold på kontrakt på Brøndbys U17 hold. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

16-årige Morten Frendrup fra Tuse går i 10. klasse på Brøndby Idrætsefterskole, mens han spiller fodbold på kontrakt på Brøndbys U17 hold. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten vil være professionel fodboldspiller: Drømmen udleves på efterskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten vil være professionel fodboldspiller: Drømmen udleves på efterskolen
Vestegnen - 06. januar 2018 kl. 11:32
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først morgentræning, så morgenmad og undervisning. Derefter en times frokostpause, før der igen er undervisning. Eftermiddagen afsluttes med endnu en omgang træning, inden der er aftensmad og tid til hygge og afslapning om aftenen.

16-årige Morten Frendrup, der kommer fra Tuse i Odsherred tog i sommer springet fra de trygge rammer i hjemmet for at gå i 10. klasse på Brøndby Idrætsefterskole, hvor dagen ser nogenlunde ud som ovenfor.

Udover at være elev på skolen, er han også fodboldspiller, og i januar sidste år skrev han under på en ungdomskontrakt med Brøndby IF, hvor han spiller på U17 holdet, og derfor gav det mening, at den efterskole han ville vælge, ville være på Vestegnen. For når han er færdig med undervisningen i skolen, er der ikke langt over til træningsbanerne, hvor de blågule træner.

»Grunden til, at jeg ville på efterskole, er, at min bror også var det. Og når nu jeg havde skrevet en kontrakt med Brøndby, var det oplagt, at det var her,« fortæller Morten Frendrup.

Han er allerede faldet godt til, og selvom det for ham ikke har været det faglige, der har været i fokus, har han fået meget ud af at være på efterskole.

»Det faglige har ikke været det vigtigste her i 10. klasse. Man kan sige, at det er det sociale, der har været i fokus. Og jeg synes, det har været fedt, og jeg har fået en masse venner her. Og jeg tror, det er venner for livet, jeg har fået, for vi er sammen hele tiden og på en helt anden måde end derhjemme. Jeg tror ikke, det er nogen, man slipper igen,« siger Morten Frendrup.

Han bor på et værelse med en kammerat, og selvom de er to, der deler værelse, er det som at være flyttet hjemmefra, og det har udelukkende været en god oplevelse indtil videre.

»Det er sjovt at prøve at være flyttet hjemmefra,« siger han.

Og når man spørger ham, hvad der har været det sværeste ved at være flyttet hjemmefra, er svaret ikke noget med, at man selv skal ordne en masse gøremål eller vaske sit eget tøj.

»Det er, at jeg savner min mors gode mad,« siger Morten Frendrup.

Selvom han blot er 16 år og allerede er flyttet hjemmefra, så føler han sig klar til det. For det er også nødvendigt for en ung talentfuld fodboldspiller med klare drømme og ambitioner at kunne bo for sig selv, især når man som ham drømmer om at få debut for Brøndbys superligamandskab, og så vil han til udlandet og spille for favoritklubben Liverpool.

»Jeg var kommet til et punkt i livet, hvor jeg ville prøve noget nyt, og det er jo et lille step i forhold til at bo alene i for eksempel udlandet. Selvom jeg ikke bor helt alene, så lærer man alligevel at bo alene her,« siger Morten Frendrup, der tror på, at han kan komme til at leve af at spille fodbold.

»Det er en drøm, jeg altid har haft, og jeg tror på, at det skal lykkes. Hvis jeg arbejder hårdt, så tror jeg på det,« siger Morten Frendrup.

Efter 10. klasse på Brøndby Idrætsefterskole er planen, at han skal bo på kollegie og læse på Brøndby Gymnasium, mens han samtidig fortsætter med at spille fodbold i Brøndby, hvor hans kontrakt udløber i 2019.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk