19. juni 2021
Alle ledige i Rødovre er blevet opfordret til at søge poderjobs. Foto: Allan Nørregaard
Alle ledige i Rødovre er blevet opfordret til at søge poderjobs. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor eller far mistede jobbet: Her fik de hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor eller far mistede jobbet: Her fik de hjælp
Vestegnen - 09. juni 2021 kl. 19:09

Mange familier er blevet ramt økonomisk af corona, fordi mor eller far har mistet jobbet. I Rødovre har man sat ind med en ekstraordinær beskæftigelsesindsats. Nu viser tallene, at det har virket - mange er blevet hjulpet til at finde ny beskæftigelse.

Ledigheden blandt de borgere, der er medlem af en a-kasse, steg henover årsskiftet og nåede i februar 1260. I dag er antallet faldet til 980.

Det er sket i takt med genåbningen af samfundet, og efter Rødovre Jobcenter har iværksat en ekstraordinær og målrettet indsats for at hjælpe de ledige videre til ny beskæftigelse eller til uddannelse, der opkvalificerer og giver bedre muligheder for job.

Artiklen fortsætter under boksen

Et lyn fra en klar himmel

- På trods af alle de gode intentioner med hjælpepakker er der mange mennesker i Rødovre, der er blevet ramt af arbejdsløshed. For mange er det kommet som et lyn fra en klar himmel. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de mennesker, der bliver ramt. Den gode nyhed er, at vi tydeligt kan se, at den målrettede og ekstraordinære indsats virker, siger formanden for beskæftigelsesudvalget Michel Berg.

Rødovre Kommune har alene i april og maj kontaktet cirka 800 virksomheder om nuværende og kommende rekrutteringsbehov, som har medført ønske om samarbejde fra 180 virksomheder og omfattet 185 ledige. Derudover er mange ledige blevet opkvalificeret gennem uddannelse. Fra januar 2021 er der i alt bevilget cirka 300 kurser og uddannelser til borgere, som har brug for brancheskift eller blot at være bedre rustet på arbejdsmarkedet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?